Gå til hoved-indhold
03. april 2024 - kl. 15.04

Omtalt fregat ligger på Flådestation Frederikshavn

  • 1 af 1
    Forsvarsministeriet oplyser, at de i morgen holder pressemøde om Ivar Huitfeldts hjemkomst. Foto: TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Den danske fregat Ivar Huitfeldt ligger netop nu på Flådestation Frederikshavn. 29. januar blev den sendt til Rødehavet for beskytte skibe ved det sydlige Bab el-Mandeb-stræde. Her har skibstrafikken nemlig været under beskydning af Houthierne, som befinder sig i Yemen.

Oprindeligt skulle fregatten med en besætning på 175 personer være udsendt indtil midten af april, men allerede i sidste uge vendte mandskabet snuden hjemad, og nu ligger fregatten altså i Frederikshavn.

- Ivar Huitfeldt er forbi i forbindelse med et kort arbejdsophold, lyder det fra Jimmy Wallentin, der er sikkerhedsofficer i Flådestation Frederikshavn.

Hvad det indebærer, ønsker han dog ikke at fortælle til TV2 Nord. 

Ifølge forsvarsmediet Olfi nedkæmpede Ivar Huitfeldt fire droner i Det Røde Hav i marts. Under missionen kunne besætningen dog ikke affyre deres eneste luftforsvarsmissil. Som nødløsning måtte de udsendte derfor sende granater af sted. Nogle af disse detonerede kort tid efter, de havde forladt kanonerne og var af den grund langt fra at ramme det egentlige mål.

De tekniske problemer gjorde, at de udsendtes liv kom i fare, fremgår det af et dokument, der er udarbejdet af fregattens chef, Sune Lund, og som OLFI har set.

Forsvarsministeriet oplyser, at de i morgen holder pressemøde om Ivar Huitfeldts hjemkomst, når fregatten ankommer til Korsør torsdag klokken 10, skriver Forsvaret på Twitter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...