Gå til hoved-indhold
21. maj 2024 - kl. 00.05

Rødspætteløbet byder på to ruter i det smukke landskab ved Frederikshavn

  • 1 af 1
    Rødspætteløbet finder sted søndag 26. maj, og ruterne går gennem det kuperede og smukke nordjyske landskab sydvest for Frederikshavn. Foto: Henrik Holmberg
Af: Peter Marquard

Motionsløbet Rødspætteløbet er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med cykelsporten på en landevejscykel. Byens hyggelige og udfordrende cykelløb har nemlig en bred appel til øvede såvel som nybegyndere.

- Hos NBC Frederikshavn har vi planlagt to flotte ruter, hvor de fleste kan være med. Begge ruter kan køres, fordi du vil køre ræs. Men du kan også vælge at tage turen for at nyde det fantastiske landskab eller bare for at prøve, om du kan gennemføre distancen i bakkerne. Ruterne går nemlig gennem det kuperede og smukke landskab sydvest for Frederikshavn, fortæller Rene Hansen, der er formand i NBC Frederikshavn.

Rødspætteløbet finder sted søndag 26. maj, og ruterne går gennem det kuperede og smukke nordjyske landskab sydvest for Frederikshavn. Her kan rytterne vælge mellem to ruter, 60 km og 100 km. Begge ruter går over flere af de berømte bakker, der ligger sydvest for Frederikshavn. Man kommer blandt andet forbi Øksnebjerg, Ådalsvej (Dansbjerg) og bakkerne omkring Karup og Gærum.

- Vi glæder os til at sende rytterne afsted fra vores startområde Militærdepotet på Vrangbækvej lige over for Bangsbo Museum. Klokken 9.30 bliver dem på 100 km ruten sendt afsted og klokken 10.00 starter dem, som skal køre 60 km, siger Rene Hansen.

Begge ruter afsluttes fra Gærum via Vrangbækvej, hvor Spar Nord målportalen står klar ved de to tigre ved Bangsbo. Der vil ved start være en vandhane til fyldning af drikkedunk og desuden er der depot efter 60 km for dem, som kører den lange rute. Ved målområdet har cykelklubbens samarbejdspartner Spar Nord sponseret pølsevogn, så der er grillpølser og sodavand til deltagerne, når de har gennemført ruterne. Familiemedlemmer er meget velkomne til at kigge forbi og heppe ved Bangsbo/ militærdepotet.

Mere information og tilmelding her.

- Landevejscykling er sundt og sjovt for både unge og voksne NBC Frederikshavn er en aktiv klub med 105 medlemmer. Det er lige fra ungdomsafdeling og motionister til licensryttere samt et bredt aldersspænd fra 10 år til 80 år. Landevejscykling er sjovest sammen med andre, og i NBC er der faste træningsdage med forskellige hold tirsdage og torsdag samt i weekenden, fortæller Rene Hansen.

Vil du vide mere om byens cykelklub, kan du se mere på http://nbc.cykling.nu.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...