Gå til hoved-indhold
14. september 2023 - kl. 09.09

Sara og Alexander fra Strandby og Frederikshavn skal med til kongelig fødselsdag

  • 1 af 1
    Alexander Lindskov Mortensen fra Frederikshavn og Sara Nickelsen fra Strandby er udtrukket af Frederikshavn Kommune til at deltage i gallataffel i forbindelse med H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag søndag 15. oktober på Christiansborg Slot.
Af: Michael Frederiksen

Kongehuset inviterer to 18-årige fra hver kommune til gallataffel i forbindelse med H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag. Frederikshavn Kommune har nu udtrukket de to unge, som skal deltage.

- Jeg troede ikke på det. Det var rimelig utroligt. Mine forældre troede heller på det til at starte med, for det er altså ikke hver dag, man får sådan et opkald.

Sådan siger Alexander Lindskov Mortensen fra Frederikshavn, som sammen med Sara Nickelsen fra Strandby er udtrukket af Frederikshavn Kommune til at deltage i gallataffel i forbindelse med H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag søndag 15. oktober på Christiansborg Slot.

- Jeg glæder mig til det hele. Det virker som et eventyr, og det er vildt, jeg får lov at opleve det. Jeg vil aldrig glemme det, siger Sara Nickelsen og konstaterer, at hun er mere spændt end nervøs.

139 unge har meldt til Frederikshavn Kommune, at de gerne ville deltage i den kongelige fødselsdagsfejring.

De unge har gennem nogle uger haft mulighed for at udfylde en formular på kommunens hjemmeside. Derfra har kommunen tilfældigt udvalgt de unge, men ud fra Kongehusets fastsatte kriterie om, at de to deltagere skal have forskelligt køn.

Som til andre gallafester i kongehuset er der krav om påklædning, som består af lang kjole, smoking eller jakkesæt.

- Det er megafedt med gallakjole. Det er jo en pigedrøm, så jeg skal ud at prøve en masse forskellige, siger Sara Nickelsen.

- Jeg vælger nok bare det første jakkesæt, jeg ser, hvis det ser godt ud. Som frederikshavnere er vi jo ret meget nede på jorden, siger Alexander Lindskov Mortensen.

Kongehuset sørger for transport fra kommunerne til og fra Christiansborg Slot, hvor taflet afholdes.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...