Gå til hoved-indhold
25. juni 2024 - kl. 14.06

Silas Rytter kører Porsche Carrera Cup Scandinavia på FDM Jyllandsringen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Silas Rytter fra Sæby har fået en unik mulighed for at vise talentet frem i en fuldblods Porsche 992 GT3 Cup-racer, når det skandinaviske Porsche-felt i weekenden gæster FDM Jyllandsringen.

For den 18-årige racerkører er det en drøm, som går i opfyldelse:

- Det er en stor drøm bare at få lov at prøve sådan en bil som Porschen. Det er efter sigende den sværeste GT-bil at køre, for den har hverken ABS, traction control eller andre hjælpemidler, så det handler 100 procent om, hvad køreren er lavet af, siger Silas Rytter, som derfor er gået i intensiv træning hjemme i simulatoren:

- Porschen er nærmest en direkte modsætning til min Hyundai i TCR Denmark. Hyundai’en trækker på forhjulene, mens Porschen har baghjulstræk med motoren monteret omme bagved, og så er der godt og vel 150 hestekræfter mere under højrefoden. Det bliver en helt anden oplevelse, og jeg glæder mig helt enormt, fortæller en tydeligt begejstret Silas Rytter.

Sæbynitten ved dog godt, at han skal op at stå på tæer, hvis han skal måle sig med nogle af de faste kørere i Porsche Carrera Cup Scandinavia:

- De andre kender bilen allerede, men til gengæld kan jeg godt finde vej rundt på Jyllandsringen - så jeg håber, at jeg ret hurtigt er nogenlunde med på omgangstiderne, og så må vi se hvad de to løb bringer. Det klogeste er nok ikke at have en masse forventninger og bare fokusere på at få mest muligt ud af oplevelsen, siger Silas Rytter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...