Gå til hoved-indhold
02. oktober 2019 - kl. 07.10

Skagen-rejer fra Launis slår alle konkurrenter

  • 1 af 3
    FOTO: Privat
  • 2 af 3
    FOTO: Launis
  • 3 af 3
    Fabrikschef Mikkel Knudsen (nr. to fra venstre) og salgsdirektør Jonas F. Nielsen (nr. to fra højre), begge Launis A/S, blev hyldet på scenen i Herning af formand Steen Nørgaard Madsen, Mejeriforeningen, og adm. direktør Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & F
Af: Kanal Frederikshavn

Med en 61 år gammel opskrift strøg Skagen-virksomheden Launis A/S helt til tops i kategorien Kød & Seafood på International Food Contest, som i disse dage afvikles i MCH Messecenter Herning.

- Vi ved godt, at vi har et unikt produkt, men derfor er det alligevel fedt at blive anerkendt af eksperter, siger salgsdirektør Jonas F. Nielsen, Launis A/S.

”Ren, fin, frisk rejesmag samt flotte kontraster i farven og perfekt bid”. Sådan lød vurderingen fra dommerne, efter at de havde smagt og bedømt ”Launis Skagen Rejer”. Alt i alt udløste det en imponerende førsteplads i kategorien Kød & Seafood.

- Vi har aldrig gjort det store ud af at deltage i konkurrencer som disse, og når vi så endelig gør det, vinder vi med en opskrift, som er 61 år gammel. Det er vi stolte over, og vi håber selvfølgelig, at det vil få endnu flere forbrugere til at vælge netop ”Launis Skagen Rejer”, når de handler, siger Jonas F. Nielsen.

Han lægger ikke skjul på, at Skagen-rejerne fra Launis ligger i den dyre ende sammenlignet med andre lignende produkter. Det skyldes første og fremmest, at rejerne fra Launis er rent danske og ferske. Fiskerne fanger rejerne i Skagerrak og kommer ind med dem hver dag i Skagen, Hirtshals og Hanstholm. Herefter bliver de kørt til Launis’ fabrik i Skagen, hvor de koges og pilles, inden de lægges i en saltlage.

Andre rejer i danske supermarkeder kommer typisk fra Grønland, Norge eller Canada, og de har været frosset en-to gange. Det giver også Skagen-rejerne fra Launis et stort plus i karakterbogen, når det gælder CO2-udledningen.

- Vi er her for at koge og pille danske rejer til danske forbrugere. Sådan har det været lige siden 1958, fortæller Jonas F. Nielsen.

International Food Contest er et mødested for hele fødevarebranchen. Her udstilles produkter samt den sidste nye teknologi af maskiner beregnet for levnedsmiddelindustrien. Alle fødevarer kvalitetsvurderes ud fra faglige kriterier. Dommerne er fagets egne folk, professionelle brugere og andre specialister.

Ud over et diplom og æren modtog fabrikschef Mikkel Knudsen og Jonas F. Nielsen en vase af glaskunstneren Mikkel Yerst fra Silkeborg, da Launis A/S tirsdag middag blev hyldet i Herning.

Launis A/S har produktion i Skagen, men administrationen ligger i Kattegat Silo i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...