Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Skoleelev hjemsendt - frygt for corona-smitte

Et barn fra Frydenstrand Skoleafdeling i Frederikshavn blev i går sendt hjem. Årsagen er, at barnet potentielt er smittet med ny coronavirus, hvilket dog ikke er bekræftet.


 

Ledelsen på Frydenstrand Skoleafdeling blev i går gjort opmærksom på, at en elev muligvis er smittet med ny coronavirus. Smitten er dog endnu ikke blevet bekræftet.

Skolen reagerede øjeblikkeligt i henhold til Frederikshavn Kommunes beredskabsplan for skolerne i sådanne situationer, som detaljeret beskriver proceduren, når der er mistanke om, at et barn er smittet med coronavirus.

Beredskabsplanen er udarbejdet for at sikre, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer bliver fulgt. Barnet blev straks hjemsendt, og de andre elever forlod lokalet sammen med deres lærer, hvorefter dette blev rengjort og afsprittet som specificeret i Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Jeg er glad for at kunne konstatere, at de forberedte procedurer er blevet iværksat og har virket efter hensigten. Procedurerne har sikret, at vi har kunne handle hurtigt og effektivt, udtaler skolechef i Frederikshavn Kommune Anette Nedermark.

Ledelsen orienterede herefter den hjemsendte elevs klassekammerater og instruerede dem i, at de i den kommende tid skal være opmærksomme på eventuelle symptomer på sygdommen COVID-19. Forældrene til eleverne i den pågældende klasse blev ligeledes informeret via AULA og blev opfordret til at holde øje med eventuelle symptomer hos deres børn. Hvis forældrene får mistanke om, at deres barn er smittet, skal de holde deres barn hjemme og kontakte egen læge telefonisk, hvilket de er orienteret om. Også de relevante medarbejdere er blevet informeret om situationen.

- Der bliver nu taget hånd om familien, og dens familiemedlemmer bliver testet. Vi vurderer, at der er styr på situationen, siger Anette Nedermark.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close