Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Skuffende 89. plads i stor idrætsundersøgelse

Frederikshavn Kommune indtager en skuffende 89. plads i en stor undersøgelse, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår.

 

93 kommuner har deltaget i undersøgelsen, så kun fire kommuner klarer sig dårligere end Frederikshavn Kommune: Halsnæs, Bornholm, Egedal og København.

DIF har målt vilkårene for de lokale idrætsforeninger. Undersøgelsen vurderer og rangerer kommunerne på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder: Frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Der er blandt andet benyttet input fra 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer.

Det er tredje gang, at DIF gennemfører undersøgelsen, I 2017 var Frederikshavn Kommune nr. 71 og i 2013 nr. 68.

Hjørring Kommune er nr. 54 på listen. Brønderslev nr. 37, Aalborg nr. 38 og Jammerbugt nr. 66. Læsø er en af fem kommunet, som ikke medivrker i undersøgelsen.

16. november er der kommunalvalg i Danmark. DIF’s formand, Hans Natorp, opfordrer kandidaterne til at gå på opdagelse i undersøgelsen.

- Velfungerende idrætsforeninger giver glade og sunde indbyggere i kommunerne. Derfor bør politikerne være optaget af at sikre idrætsforeningerne gode rammer og vilkår og støtte op om de frivillige kræfter. Jeg håber, at denne undersøgelse kan være med til at sætte idrætten på dagsorden i valgkampen, siger Hans Natorp og fortsætter:

- Vi har tidligere oplevet, hvordan undersøgelsen har skabt debat om idrættens vilkår i de enkelte kommuner og været katalysator for nye initiativer og indsatser på området. Jeg håber, det også bliver tilfældet denne gang.

Parametrene i undersøgelsen er en blanding af objektive, statistiske tal og subjektive bedømmelser fra tusindvis af DIF’s foreninger.

Hele undersøgelsen findes på adressen kv21.dif.dk/da/kommuneundersogelse, hvor man kan se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 21 parametre.

Top 5 i undersøgelsen:

1. Skive Kommune
2. Roskilde Kommune
3. Vallensbæk Kommune
4. Nordfyns Kommune
5. Thisted Kommune

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close