Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Tordenskioldgarden gav koncert i Bruxelles

Se flere fotos under artiklen.
Tordenskioldgarden har været i Luxemburg og Belgien, hvor årets udenlandstur med kulturelle og musiske oplevelser blev gennemført.

 

Da bussen var pakket, og der var sagt farvel til forældrene, blev kursen sat mod Luxemburg. Forude var en køretur på cirka 16 timer, og med musik på anlægget, busbanko og kaffe og hjemmebagt kage undervejs gik timerne hurtigt, før det blev sovetid.

Velankommet til Luxemburg blev den medbragte morgenmad indtaget på en rasteplads tæt på centrum af Luxemburg by. Mætte og veludhvilede var alle klar til at opleve Luxemburg, som var en positiv by med mange flotte bygninger, imponerende slotte, udsigtspunkter og den gamle bydel.

Efter frokosten blev bussen atter startet, og turen gik videre mod Bruxelles, hvor man ankom midt på eftermiddagen.

- Det er altid med glæde, at Tordenskioldgarden ankommer til et hotel, men denne gang viste det sig desværre, at virkeligheden ikke stod mål med indholdet hjemmesiden. Trods hotellets stand vil vi alle smile om et stykke tid, lyder meldingen fra Tordenskioldgarden.

I Bruxelles var der planlagt et besøg i Atomium, som er vartegnet for Verdensudstillingen i 1958. Konstruktionen forestiller en forstørret jernkrystal med ni atomer. Med elevator bliver alle kørt op til øverste atom, hvorfra der er udsigt over Bruxelles i alle retninger. I de øvrige atomer er der udstillinger, der beskriver konstruktionens historie.

Turens højdepunkt var den sidste dag i Bruxelles, hvor hele dagen var afsat til et guidet besøg med rundvisning i Europaparlamentet samt koncert foran Huset for Europæiske Menneskerettigheder. Besøget i Europaparlamentet gav et godt indblik i, hvorfor EU er opstået, og hvad politikerne arbejder med. Alt sammen noget, som gav perspektiv til den nuværende situation rundt om i verden.

Efter besøgets afslutning var der frokost og omklædning til uniform. Koncerten startede med, at Tordenskioldgarden gik gennem parken bag Europaparlamentet for at få taget et officielt billede, og derfra gik videre med musik til koncertpladsen. Der blev givet koncert i godt 30 minutter, hvor mange mennesker fik en god oplevelse, når de gik gennem parken.

Med en veloverstået koncert blev bussen igen pakket, og turen gik videre til næste destination i badebyen Oostende på vestkysten. Oostende overraskede positivt på alle parametre med en flot strand omkranset af fem kilometer strandpromenade med butikker og restauranter. Selve byen var fyldt med parker, butikker, caféer og restauranter. I Oostende fik alle mulighed for at slappe af og være turist.

Alle gode oplevelser får jo en ende, og efter tre dage som turister i Oostende blev hjemturen startet. For at få bussens køretider og planlagt tidspunkt for hjemkomsten til at passe sammen, blev der gjort holdt i Antwerpen.

Opholdet i Antwerpen blev startet med besøg på Chocolate Nation, som er et museum for chokolade. Besøget afsluttes med prøvesmagning af 10 forskellige slags chokolade – kræs for chokoladeelskere. De mest entusiastiske meldte sig til et to timers kursus i fremstilling af egen chokolade, hvor slutproduktet blev emballeret, så det kunne transporteres med hjem.

Dagen i Antwerpen blev afsluttet med en tur i den 10-etager høje bygning MAS – Museum ann de Stroom, hvor udsigten over Antwerpen kunne nydes fra øverste etage.

Efter en uge ankom bussen til Frederikshavn med en flok trætte gardere. Uanset træthed blev der sagt farvel på traditionel vis med opstilling foran bussen, hvor alle gav hinanden et kram og takkede for turen.

Efter sommerferiens oplevelser er Tordenskioldgarden klar til en ny sæson, hvor der øves hver onsdag kl. 18.30 i Kommandantboligen bag Frederikshavn Handelsskole.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Tordenskioldgarden Frederikshavn

FOTO: Tordenskioldgarden Frederikshavn

FOTO: Tordenskioldgarden Frederikshavn

FOTO: Tordenskioldgarden Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close