Gå til hoved-indhold
09. september 2023 - kl. 11.09

Uddeling af mad til trængte familier i Frederikshavn

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Hjælpeorganisationen Blå Kors i Frederikshavn har i samarbejde med Abildgård Kirke mulighed for at give inflationsramte børnefamilier i Frederikshavn en håndsrækning i en tid med høj inflation.

Børnefamilier og borgere i udsatte livssituationer påvirkes i høj grad af de stigende priser på blandt andet dagligvarer.

En undersøgelse i efteråret 2022 blandt knap 600 familier i Blå Kors' familienetværk, som er sociale fællesskaber i samarbejde med lokaler kirker, viste, at 78 procent af familierne oplever, at inflationen påvirker deres hverdag meget. 17 procent mærker en mindre påvirkning.

Mere end hver femte af familierne springer måltider over, og 16 procent undlader nogle gange at give deres børn madpakker med i børnehave eller skole, lød det fra familierne i undersøgelsen.

Det er de familier, som nu får glæde af Blå Kors-maduddelingen fra Abildgård Kirke.

Maduddelingen begynder i denne måned og sker fra Abildgård Kirke. Blå Kors har givet midler til at kunne hjælpe inflationsramte familier med børn og frivillige fra ELSK Frederikshavn støtter med det praktiske omkring maduddelingen.

- Vi oplever, at inflationen rammer ekstra hårdt hos familier, som i forvejen er presset i hverdagen. Mad, vand og varme stiger i pris og flere familier har ikke økonomi til at betale deres regninger. Det er noget, som påvirker mennesker psykisk og fysisk. Hvis du og din familie føler, at hverdagen kan være presset pga. økonomi eller sygdom, så kunne maduddelingen være et tilbud til jer, fortæller Sonja David fra Blå Kors, projektleder på Blå Kors–maduddelingen fra Abildgård Kirke.

Hvordan får man del i maduddelingen? Hvis man henvender sig til Integrationscenteret, Jobcenteret eller Abildgård Kirke, kan man få en folder med oplysninger om, hvordan man tilmelder sig og med datoer for uddelingen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...