Gå til hoved-indhold
21. marts 2021 - kl. 00.03

Var på ekstremt farlige og tophemmelige missioner

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    René Dahl Andersen holder to foredrag på Frederikshavn Gymnasium.
Af: Kanal Frederikshavn

Narkobetjenten René Dahl Andersen, som stammer fra Hørby, kommer 26. oktober til Frederikshavn og holder foredrag på Frederikshavn Gymnasium, hvor han tog sin studentereksamen.

René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel. Han stjal et par dyre designerlamper fra sin arbejdsplads på Politigården og beseglede dermed sin egen skæbne.

- FOA og Frederikshavn Teaterforening er gået sammen om foredraget. I foredraget kommer helt tæt på en narkobetjenten René Dahl Andersen, der har gaden i blodet. Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen, udtaler Louise Krüger Nielsen fra FOA og Lilly Pedersen fra Frederikshavn Teaterforening.

René Dahl Andersen holder to foredrag på gymnasiet, kl. 17.00 og kl. 19.30. Der er 200 pladser til hvert foredrag.

Gråzone er titlen på foredraget. Der er netop udkommet en biografi, Hærdet, om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Hørby kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje.

Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer til kriminelle og kolleger og levere resultater gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af politiets bedste på sit felt og headhuntes senere direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

Med en unik evne til at tilpasse sig og operere i ethvert miljø bliver René Dahl Andersen en "naturlig" del af den barske og kyniske kriminelle underverden – ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Et ualmindeligt farligt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet, men kun fordi han er skarp, snu og har mod og vilje til at tage chancer, overlever han…

Gråzone er en barsk historie fra en barsk verden, som kun meget få kender til! Om infiltrering af hårde kriminelle miljøer og arbejde som undercover agent på farlige missioner. True crime, når det er bedst eller værst…

- René Dahl Andersen giver sit bud på et arbejdsliv med udfordringer og fristelser, der kan give stof til eftertanke og sætter livet i perspektiv, siger Louise Krüger Nielsen og Lilly Pedersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...