Gå til hoved-indhold
18. marts 2024 - kl. 00.03

Åsted-Kvissel-Skærum Sogne henter ny sognepræst i Skanderborg Provsti

  • 1 af 1
    Johanne Kristine Asmussen stammer fra Ålbæk, hvor familien også bosætter sig 1. april.
Af: Michael Frederiksen

Åsted-Kvissel-Skærum Sogne har ansat Johanne Kristine Asmussen som konstitueret sognepræst. Hun kommer fra en stilling som sognepræst i Galten Kirke i Skanderborg Provsti, men hun stammer fra Ålbæk, hvor hun også bosætter sig med sin mand, der er direktør i Frederikshavn Kommune.

- Menighedsrådet er meget glad for at kunne dele en stor og glædelig nyhed. Johanne Kristine Asmussen er blevet ansat som konstitueret sognepræst i pastoratet. Vi føler, at det er et godt match, og vi ser frem til at kunne byde Johanne velkommen, udtaler menighedsrådsmedlem Christina Lunøe Stønbach.

Johanne Kristine Asmussen begynder 6. maj 2024. Hun afløser Gurli Møller Andreasen, som er rejst tilbage til Abildgård Kirke i Frederikshavn.

Det er en præst, som vender hjem til Vendsyssel. Hun er opvokset i Ålbæk, som hun forlod, da hun var 19 år. Nu - 30 år senere - flytter Johanne Kristine Asmussen hjem til Ålbæk, hvor hendes forældre stadig bor. 

Hun er gift med Rune Asmussen, der i efteråret blev ansat som én af fire direktører i Frederikshavn Kommune. Han har ansvaret for Center for Teknik og Miljø samt Center for Ejendomme, Park og Vej. Sammen har de to døtre på 21 og 22 år.

- I mine yngre dage blev jeg uddannet fysioterapeut, men efter i nogle år at have lavet timelønnet arbejde i den lokale folkekirke - i dag kalder man det kirkekulturmedarbejder - begyndte jeg i 2015 at læse teologi på Aarhus universitet, fortæller Johanne Kristine Asmussen.

Hun har siden 2022 været sognepræst i Galten Kirke i Skanderborg Provsti.

- At være i præstegerningen fylder mig med taknemmelighed og ydmyghed. Folkekirken har en vigtig opgave i at bidrage med fundament og livsmod i det moderne samfund og i at bringe evangeliets lys ind i livets glædelige såvel som sorgfulde stunder. For mig er højmessen folkekirkens pulsslag, som giver ilt til kirkens øvrige aktiviteter. Med højmessen som fundament kaster jeg mig med engagement og kreativitet ud i både traditionelle og alternative pastorale opgaver. At være kirke kan man kun i samarbejde mellem kirkens forskellige personalegrupper og med menighedsråd og menighed, mener Johanne Kristine Asmussen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...