Gå til hoved-indhold
31. maj 2024 - kl. 11.05

Borgmester: Nu ser vi, at regeringen kan stave til velfærd

  • 1 af 1
    - Det er en god aftale. Bedre end nogensinde. Jeg har af og til spurgt, om regeringen kunne stave til velfærd. Det kan den, siger en tilfreds Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.
Af: Michael Frederiksen

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) har indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2025. Den sender 25-30 millioner kroner ekstra til Frederikshavn Kommune.

Med aftalen løftes den kommunale serviceramme med 3,4 mia. kr. og giver kommunerne mulighed for markante investeringer i bedre velfærd. Aftalen indebærer det største realløft i mere end 15 år. Parterne er som en del af aftalen enige om mere end 100 regel- og forenklingstiltag, der vil bidrage til at frigøre et trecifret millionbeløb lokalt, skriver Finansministeret i en pressemeddelelse.

- Det er en god aftale. Bedre end nogensinde. Jeg har af og til spurgt, om regeringen kunne stave til velfærd. Det kan den. Nu kom de til denne opgave i bunken af opgaver. Det er et nyt spor i udviklingen af velfærd. Vi skal så holde presset de kommende år, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Hun er bestyrelsesmedlem i KL har har været helt tæt på forhandlingerne.

- I kroner og ører løftes økonomien i landets kommuner med 3,4 milliarder kroner. Vi taler om 25-30 millioner kroner til vores kommune. Tallet er ikke konkret udregnet endnu, men ud fra en kendt fordelingsnøgle, der anvendes, fortæller Birgit S. Hansen.

Aftalen er to en halv gang større end nogensinde. Puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner øges til fra 750 til 800 millioner kroner. Den plejer Frederikshavn Kommune at få af.

- Nu skal den samlede aftale oversættes til Frederikshavn Kommune-forhold, men det, vi kan se, er, at vi kan afbøde nogle af de største besparelser, vi ser ind i til næste års budget. Og de ekstra penge skal gå til velfærd. For os betyder det social- og børneområdet, lover borgmesteren.

Kommunerne får derudover allerede i år 900 millioner kroner udbetalt til den vigtige indsats med fordrevne ukrainere. I Frederikshavn Kommune drejer det sig om otte-ni millioner kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...