Gå til hoved-indhold
23. marts 2024 - kl. 00.03

Byrådsmedlem: Kvalmende at se borgmesteren løbe fra ansvaret

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Byrådsmedlem Jens Borup (V) anklager borgmester Birgit S. Hansen (S) for at løbe for ansvaret, når det gælder Frederikshavn Havns økonomi. Det sker bare tre uger efter, at Jens Borup påstod, at borgmesteren mobbede og krænkede ham.

For tre uger siden angreb Jens Borup overraskende borgmesteren på byrådsmødet. Uden at hun var orienteret på forhånd, sagde Jens Borup, at Birgit S. Hansen i flere tilfælde mobbede og krænkede ham.

Han nævnte et par konkrete tilfælde i forbindelse med overrækkelsen af Vækst & Vilje-priserne 1. februar i år i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Birgit S. Hansen var tydeligvis chokeret over Jens Borups påstande, og hun kørte lynhurtigt hjem efter byrådsmødet, hvor hun ellers for det meste hygger sig lidt bagefter med flere andre byrådsmedlemmer.

Nu forsætter Jens Borup sit angreb på borgmesteren. I kommentarsporet til en artikel på Kanal Frederikshavn, hvor den midlertidige havnedirektør Poul Knudsgaard fortæller, at Frederikshavn Havns økononi er som et skib med et stort hul i bunden, skriver Jens Borup:

- Det er næsten kvalmende at se borgmesteren løbe fra ansvaret på den måde, hun gør. Der er ikke indgået en aftale eller kontrakt, uden hun har godkendt det.

Venstres byrådsmedlem påstår altså, at Birgit S. Hansen har en finger med i spillet, når Frederikshavn Havn laver alt lige fra lejeaftale med M.A.R.S. til en kaffeaftale med MENY Kaffe.

Det en kommentar, som blandt andre Venstres tidligere byrådsmedlem Pia Karlsen har liket.

Menige borgere er også ude med riven efter Birgit S. Hansen, som fredag aften kommenterede "borgmesterens rolle". Det gjorde hun i en indlæg på Kanal Frederikshavn.

- Jeg sidder IKKE i Frederikshavn Havns bestyrelse og har aldrig siddet der! Byrådet har godkendt udvidelser og andre projekter. Ikke hende borgmesteren - hun har én stemme. Jeg har ikke kørt den havn ned økonomisk. Vi kan konstatere, at den var udygtigt drevet.

Frederikshavn Havn har en gæld på 1,6 milliarder kroner og en omsætning på 75 millioner kroner. Det er tal, som ikke hænger sammen. 

- Der er meget, der kommer bag på mig. Der er da ingen tvivl om, at med den alvor, vi ser nu, så er vi for dårligt informerede, siger byrådsmedlem Mette Hardam til TV2 Nord.

Et billede, som SF's enlige byrådsmedlem Christina Lykke nikker genkendende til. 

- Jeg synes, man fra havnen får en fornemmelse af, at der et eller andet sted er lagt låg på. Vi som politikere har i hvert fald ikke været orienterede, før det hele eskalerer, udtaler Christina Lykke Eriksen til TV2 Nord.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...