Gå til hoved-indhold
18. juni 2024 - kl. 12.06

Demokratisk proces frem for smagsdommeri

  • 1 af 1
    Lone Haugaard: At sikre et yderligere skoletilbud i Frederikshavn Kommune kræver kun én ting: at S er for. Foto: Jesper Christiansen, TV2 Nord
Af  Lone Haugaard

Byrådsmedlem Lone Haugaard (V) har skrevet dette indlæg: Det er en almindelig talemåde, at hvis din modstander går efter manden og ikke bolden, så har du en god sag!

For et år siden besluttede socialdemokraterne i Plan- og Miljøudvalget at undlade at igangsætte en proces, som kunne føre til skoledrift på Sæby Søbad. Det på trods af, at det var en proces, som vores egen forvaltning tilmed anbefalede at igangsætte. Det er dermed hævet over enhver diskussion, at Byrådet kan planlægge for skoledrift på Sæby Søbad – hvis man vil. Det lugter af smagsdommeri.

Så stop venligst fordrejningen af virkeligheden.

Der er løbet meget vand i Søbadet siden da, og desværre har det ikke været let for Sæby Friskole at løse udfordringen med finde alternative egnede lokaler.

Min pointe er, at vi som politikere skal samarbejde med borgere i kommunen om at finde løsninger. Ikke bestemme, hvad de skal. Men heller ikke hælde noget ned af tegnebrættet uden at følge de sædvanlige offentlige processer, som sikrer borgerinddragelse og som administrationen i denne sag har anbefalet.

Det er fint, at vi har tydelige forskellige politiske holdninger, og jeg går ind for et skolesystem, hvor vores folkeskole udgør en stærk og velfungerende rygrad, men hvor der også er plads til alternative skoletilbud; som Sæby Friskole. I en tid, hvor rigtig mange børn mistrives og hvor stadig flere børn har brug for et anderledes skoletilbud, er en skole som Sæby Friskole en gevinst for Frederikshavn Kommune.

Det har enorm betydning for bosætningen, at vi har skoletilbud, som forældre finder velegnede til deres børn. Det kan konstateres, at hensynet til vores børns trivsel trumfer stort set alt andet.

Og uanset om man måtte ønske, at vi i vores Folkeskole kunne rumme flere forskellige skoletilbud, er virkeligheden i dag en anden. Folkeskolens økonomi er urimeligt hårdt presset fra skiftende regeringers side, og det er en kamp hvert år at få budgetterne til at hænge sammen.

At ændre på det kræver flertal på Christiansborg.

At sikre et yderligere skoletilbud i Frederikshavn Kommune kræver kun én ting: at S er for.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...