Gå til hoved-indhold
05 november. 2021

Flot sejr over lokalrivaler og ny fløjspiller til VEHA

  • 2 af 3
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Uden fire skadede spillere vandt Vendsyssel Håndbold en sikker sejr på 28-22 over de nordjyske lokalrivaler EH Aalborg. Sæsonens uden sammenligning bedste indsats banede vejen for sejren i prestigeopgøret. Hjemmeholdet førte 28-18 med fire minutter igen, men tillod gæsterne fire reduceringer i slutfasen.

Et velfungerende forsvar gav keeper Jesse van der Polder gode arbejdsbetingelser mod sin gamle klub, og hollænderen kvitterede med en kanonkamp. Hun blev kåret til Kampens Spiller af publikum.

Hun havde dog hård konkurrence. Christina Pedersen storspillede igen. EH Aalborg mandsopdækkede den stærke bagspiller fra første fløjt, så der gik 19 minutter, inden hun kom på måltavlen på straffekast. Ikke desto mindre blev hun topscorer ned 10 mål. Hun er tydeligvis modnet under cheftræner Oli Kecman, og det gør hende til en endnu bedre spiller. Hun ligner et oplagt emne for en ligaklub i næste sæson.

Med mandsopdækningen af Christina Pedersen hvilede der et stort ansvar på skuldrene af Mette Brandt og Sara Madsen. Førstnævnte er med sine 23 år holdets alderspræsident. Begge løste opgaven fornemt, og det var vigtigt, for Marita Mortensen og Sofie Sletskov var ukampdygtige.

Bortset fra nogle få angreb med Sofie Lassen, som ellers brugte sin kræfter dygtigt i forsvaret, var det de samme spillere i 60 minutter, der udgjorde hjemmeholdets offensiv. Det betød, at 18-årige Mathilde Hald fik fuld spilletid i aften. Hun blev mest brugt som fløj, men vikarierede også som back og playmaker.

Jo, det var en ret fed aften for U19-spilleren fra SEIF, afslørede hun, da hun blev interviewet efter kampen i All 4 Party Lounge i DRINX Arena.

Forsvaret? Hold da op, hvor var Vendsyssel-spillerne stærke. Ikke mindst Rikke Dahl pillede pynten af EH Aalborg-spillerne, som allerede i første halvleg løb tør for løsninger, fordi de hele tiden blev stoppet af VEHAs beton-defensiv.

Efter kampen afslørede Oli Kecman, at Vendsyssel har forstærket sig med fløjspilleren Tania Knudsen fra ligaklubben Randers HK. Vendsyssel har reelt kun én fløjspiller i truppen, Elsa Åsberg, og hun er skadet (hjernerystelse). Tania Knudsen indledte sæsonen på Randers HK's ligahold, men var at finde på klubbens U19-hold inden skiftet til Vendsyssel. Hun ventes at debutere på fredag i udekampen mod SønderjyskE.

Målscorere for Vendsyssel:
Christina Pedersen 10
Sara Madsen 6
Mette Brandt 5
Christina Hansen 3
Mathilde Hald 2
Rikke Dahl 1
Sofie Lassen 1

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...