Gå til hoved-indhold
23. august 2023 - kl. 12.08

Lokal SIND-formand: Et scoop at få Peter Øvig Knudsen til Frederikshavn

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Peter Øvig Knudsen gæster Frederikshavn Bibliotek tirsdag 5. september kl. 19.30. Han er en af de store danske forfattere og har vundet Cavlingprisen.

Det er en meget glad og stolt formand for SIND Frederikshavn-Læsø, Rikke Rugholt, der betegner det som et "scoop" at få Peter Øvig Knudsen til Frederikshavn. I 2021 blev han tildelt SINDs samfundspris.

"Forfatterens engagement i den offentlige debat er et væsentligt bidrag til mere åbenhed og opmærksomhed om psykisk sygdom i hele Danmark", mener SIND, landsforeningen for psykisk sundhed.

Ved prisuddelingen udtalte SIND:

"Favntaget med psykisk sygdom - personligt eller som pårørende - kan være svært at tale med andre om. Peter Øvig Knudsen har gjort det lettere for mange danskere".

For nogle år siden skrev Peter Øvig Knudsen en bog om sin mor. Den handlede om hans frygt for at blive sindssyg som sin mor, og det blev han.

I januar 2018 blev forfatteren indlagt på en lukket psykiatrisk afdeling og fik diagnosen "svær psykotisk depression". Efter to måneders indlæggelse blev han udskrevet uden tegn på sindssyge.

Men rejsen tilbage til hverdagen og familien blev alligevel lang.

I bogen "Jeg er, hvad jeg husker", som udkom i 2021, fortæller Peter Øvig Knudsen blandt andet om at bevæge sig ind den dybe depression og blive underkastet behandlingsformen elektrochok, som han frygtede. Han beskriver, hvordan han fik sit særdeles kritiske syn på psykiatrien vendt på hovedet. Især beretter han om at opdage, at han efter sygdommen er blevet en anden.

Samtalepartner under foredraget er Rikke Rugholt.

Billetter købes på www.billetten.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...