Gå til hoved-indhold
26 november. 2023

NS System: Teknologi muliggør print direkte på tekstil

  • 1 af 3
  • 2 af 3
    - Efter lanceringen af PrintOn kan vi tilbyde kunderne stort set alt inden for tekstilprint, siger CEO Niels Rask, NS System.
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Så er den her for fuld udblæsning: PrintOn. Det er et produkt baseret på en banebrydende og moderne teknologi, hvor der printes direkte på tekstil. Dette åbner for alvor for design af de allermest kreative og farverige tekstilprint på T-shirts, sweatshirts, muleposer og mange andre tekstiltyper, primært af bomuld. Med denne printmetode overføres digitale billeder, illustrationer og logoer direkte på tekstilet både hurtigt og præcist.

NS System på Knivholtvej i Frederikshavn satser stort på fremtidens teknologi med investering i helt ny printmaskine, der gør det enkelt og endnu nemmere for kunden at opnå fuld fleksibilitet i forhold til print af logoer og designs på tekstiler.

NS System er en af Nordens førende virksomheder inden for salg af tekstiler med tryk. Virksomheden har eksisteret i generationer og er anerkendt for at være både bæredygtig og nytænkende inden for udvikling af nye teknikker i branchen.

Hos NS System ser man med stor begejstring ind i en spændende fremtid med fokus på totalleverancer og øget nemhed for kunderne.

- Efter lanceringen af PrintOn kan vi tilbyde kunderne stort set alt inden for tekstilprint. Som leverandør af både tekstiler og logotryk har vi gjort det endnu nemmere for kunderne at samle tingene ét sted, udtaler CEO hos NS System, Niels Rask, som forklarer, hvordan pakkeløsninger gør det nemt for kunden.

NS System tilbyder at koordinere hele ordreforløbet for kunden, lige fra bestilling og kontrol af tekstiler, produktion og til forsendelse af de færdigproducerede varer.

- Investeringen i PrintOn er desuden med til at fremtidssikre ikke blot vores produktion, men også de ydelser vi kan tilbyde vores kunder, som i stigende grad efterspørger øget fleksibilitet både i forhold til oplag, farver, levering og løbende tilpasninger af logotrykket, uddyber Niels Rask.

Med PrintOn følger også konceptet "God-Bedre-Bedst". Her tilbyder NS System en færdig pakke, hvor kunderne får leveret både tekstil og logoprint i samme løsning. Dette letter arbejdet for kunden og gør arbejdsprocessen mere enkel.

- Vores kunder skal blot vælge mellem en "God-Bedre-Bedst"-udgave blandt vores tekstiler, og så sørger vi for resten. Det betyder, at kunderne slipper for at have en masse tekstiler bundet i lager, og de får mindre lagerstyring, fortæller Niels Rask.

Desuden kan kunderne hos NS System med dette koncept også tilvælge del-leveringer, hvilket er en god løsning i tilfælde, hvor der eksempelvis løbende kan forekomme ændringer i et logo, billede eller design.

PrintOn er et produkt, der bygger på en printmetode, hvor tekstilet placeres i en stor farveprinter, som påfører farverne direkte på tekstilet. Således er der efterfølgende ingen påvarmning af logo, ingen folie der skal fjernes eller andre former for efterbehandling for kunden.

Der er ingen begrænsninger i forhold til farver, så der kan printes alt fra enkeltfarvet logo til mangefarvede fotos eller illustrationer med farveforløb. PrintOn har en utrolig høj detaljegrad, så selv fine detaljer og tynde streger står skarpe, når der printes på tekstilet. Antallet af farver påvirker ikke prisen, hvilket adskiller PrintOn væsentligt fra traditionel serigrafisk trykmetode.

Der er mange fordele ved at printe direkte på tekstiler. Udover 100 procent individuel kundetilpasning giver PrintOn mulighed for fotorealistiske print, komplekse mønstre, kunstnerisk grafik og en ubegrænset farvepalette. Dette åbner for en verden af farver og nuancer, der kan skabe meget unikke og iøjnefaldende designs og med en hidtil uset nøjagtighed og detaljegrad.

- Der er ekstrem stor fleksibilitet forbundet med denne produktionsmetode. PrintOn er perfekt til mange kunder, både dem, der har behov for helt små eller mindre oplag, da det er muligt at fremstille antal helt ned til et styk, men også dem, der skal bruge et større antal med kortere leveringstid. Udover selve produktionsplanlægningen kræver denne printmetode ikke en masse forarbejde, og vi kan stort set bruge alle filtyper til at printe efter, forklarer Niels Rask, der dog understreger nødvendigheden af en ordentlig opløsning i billeder for at kunne sikre et godt printresultat.

For mange forhandlere er det ofte et af de afgørende parametre med en kort leveringstid. Her er PrintOn et yderst attraktivt produkt, da produktionsprocessen går direkte fra design til print uden tidskrævende arbejdsgange som farveblandinger eller rammebehandling. Vælger kunderne en PrintOn-løsning ud fra NS Systems "God-Bedre-Bedst"-koncept, kan de opnå leveringstid helt ned til tre dage.

NS System anvender vandbaserede farver til produktet PrintOn. Farverne er forhåndsgodkendte til at blive OEKO-TEX® certificeret, hvilket passer perfekt ind i den måde, hvorpå NS System i forvejen producerer logotryk på. Her har man i flere år tilbudt flere forskellige typer logotryk, der er OEKO-TEX® certificeret.

Hele NS Systems produktion foregår i Frederikshavn, og her gør man en stor indsats for at være så miljøvenlig som muligt. Virksomheden er ISO 14001:2015 certificeret, hvilket er et anerkendt internationalt miljøledelsessystem, og man arbejder dagligt med at reducere miljøpåvirkningen mest muligt ved at begrænse spild, spare energi og minimere forurening på tværs af alle aktiviteter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...