Gå til hoved-indhold
112
30. oktober 2023 - kl. 17.10

Scandinavian Star: Forfatter søger specielle fotos fra Frederikshavn

  • 1 af 1
    Mike Axdal (t.v.) ses her ved Scandinavian Stars mindesmærke på Paradiskajen i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Til en kommende bog nummer to i en serie om historien bag Scandinavian Star søger forfatter Mike Axdal fotos af skibet Scandinavian Star tilbage fra marts og april i 1990.

Mike Axdal er selv overlevende og pårørende. Han mistede sin far og bror i branden på Scandinavian Star, som var på vej fra Oslo til Frederikshavn for 33 år siden.

Branden ombord gjorde Mike Axdal til forfatter, da han i 2005 udkom med bogen "Scandinavian Star mordbrand med statsstøtte".

Han har siden 1990 gransket sagen og rejst verden rundt for at samle viden. En viden, der i 2000 første til en fornyet undersøgelse af søfartsmyndighedernes rolle og ansvar.

Mike Axdal har medvirket i den i 2021 iværksatte Task Force, der skal undersøge ejer, reder og forsikringsforholdene bag Scandinavian Star. Task Forcen, som blev politisk nedsat af et samlet folketing, afslutter sine undersøgelser i første kvartal af 2024.

Mike Axdal har især interesse i fotos fra, da Scandinavian Star ankom til Frederikshavn 30 marts 1990, og da skibet ligger til kaj i Frederikshavn.

- Også fotos taget på eller omkring skibet fra de seks dage, skibet nåede at sejle, inden branden ombord, er interessante. Jeg er desuden på jagt efter fotos af billetter, annoncer, fartplaner og så videre, siger Mike Axdal.

Han vil også gerne have fotos fra Danolinjens kontor i Frederikshavn fra 1989-1990.

Hvis du kan hjælpe, kan du kontakte Mike Axdal på telefon 31 22 55 00 og på mail.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...