Gå til hoved-indhold
11 februar. 2024

Tennisklub skuffet over at blive tillagt skurkerolle i sag om støj fra padelbaner

  • 1 af 1
    Formand René Jensen: - Vi har søgt og fået tilladelse til opsætning af to padelbaner. Alt er gået efter bogen.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Tennisklub er skuffet over, at både naboer og til en vis grad Frederikshavn Kommune tillægger klubben en skurkerolle i sagen om støj fra to udendørs padelbaner.

- Vi har søgt og fået tilladelse til opsætning af to padelbaner. Alt er gået efter bogen. Vi har i den forbindelse haft et fint samarbejde med kommunen, og tilladelsen var - fornemmer vi - uproblematisk, da tennisklubben ligger i et område, som lokalplanen har udlagt til bold- og tennis-anlæg, siger formand René Jensen, Frederikshavn Tennisklub.

Den første padelbane blev etableret i 2020, og samme år klagede flere naboer over støj. Kommunen foretog en støjmåling i haven hos den nærmeste nabo i foråret 2021. Den viste, at Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser i boligområder blev overholdt.

- Vi lyttede selvfølgelig alligevel til vores naboer, og derfor foretog vi flere ting i et forsøg på at imødekomme kritikken. Vi reducerede spilletiden både morgen og aften. Vi satte en lyddæmpende foranstaltning op på banen, der er tættest på naboerne. Derudover begyndte vi at skrive "vis hensyn til naboerne", når medlemmer og gæster modtager en kvittering på, at de har booket en bane, fortæller René Jensen.

I 2021 fik tennisklubben sin anden padelbane, og i sommeren 2023 klagede naboerne igen til Frederikshavn Kommune over støj. I efteråret 2023 foretog Frederikshavn Kommune en ny støjmåling. Den viste, at Miljøstyrelsens vejledende støjgrænser blev overskredet med 5 dB, når det gælder perioderne hverdage kl. 18-22, lørdage kl. 14-22 og søn- og helligdage kl. 7-22.

Til stor overraskelse for tennisklubbens bestyrelse blev denne støjmåling ikke foretaget hos den nærmeste nabo, men 13 meter inde i skoven ved siden af den ene bane. I banens sider er der trådhegn. I banens ender - over mod de nærmeste naboer - er der glas. Støjmålingen varede blot 5,47 minutter.

- Og nu bruger kommunen denne støjmåling til at fortælle os, at vi skal løse støjproblemet. Hvad mener de lige? Skal vi stoppe med at spille kl. 18.00 på hverdage, og må vi aldrig spille om søndagen? Eller skal vi bygge en 200 meter lang støjmur? Jeg bliver også nødt til at påpege, at der blev anvendt en håndholdt støjmåler, og hvorfor stod de ikke hos nærmeste nabo, men derimod op af et trådhegn, hvor støjen havde fri passage?, udtaler René Jensen.

To andre naboer, Martin Overgaard og Lars Munch, som bor henholdsvis 120 og 150 meter fra padelbanerne, udtalte tidligere på ugen til Kanal Frederikshavn: "Vi har altid haft et godt samarbejde med tennisklubben, men efter padelsporten har gjort sit indtog, er dialogen ligesom forstummet. Det er ikke godt naboskab".

- Det gør ondt at læse, for vi føler, at kritikken er urimelig. Vi har tværtimod på flere fronter imødekommet naboernes kritik. Jeg kan også se, at de to naboer mener, vi bør kontakte alle naboer, inden vi etablerer nye padelbaner, men der tager de fejl. Det er en kommunal opgave, fastslår René Jensen.

Hvordan kommer I videre?

- Det er et godt spørgsmål. Det er her, jeg mener, at kommunen svigter. De har givet os tilladelse til at lave to padelbaner, men nu får de nærmest sagen til at fremstå som om, at vi støjer for meget, og vi må selv finde en løsning. Og det sker på baggrund af én støjmåling på mindre end seks minutter.

Frederikshavn Tennisklub har 183 padelmedlemmer. Der har været venteliste siden juni 2023. Det er baggrunden for, at klubben vil etablere en tredje bane.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...