Gå til hoved-indhold
20. april 2024 - kl. 16.04

To skagboer strøg til tops ved DM i Skills i Roskilde

 • 1 af 4
  Sophia Munk Nielsen, som er i lære hos TECHCOLLEGE i Aalborg, vandt guld for andet år i træk.
 • 2 af 4
  Lykke Ledet Jeppesen var også med i finalen sidste år, men denne gang lykkedes det at vinde guld. Foto: Lasse Lagoni
 • 3 af 4
  Guldmedaljerne er nu uddelt. Foto: Lasse Lagoni
 • 4 af 4
  Statsminister Mette Frederiksen og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen deltog i afslutningsceremonien. Foto: Lasse Lagoni
Af: Michael Frederiksen

To skagboer vandt guld ved DM i Skills, som i denne uge blev afviklet på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Sophia Munk Nielsen strøg for andet år i træk til tops. Skagboen er i lære hos Beauty By Munk, Skagavej 103B i Skagen. Hun vandt i kategorien kosmetikere.

Lykke Ledet Jeppesen vandt i kategorien gulvlæggere. Hun er i lære hos Garant Frederiikshavn.

280 unge fra 47 forskellige konkurrencefag har gennem de seneste tre dage kæmpet for at blive den bedste inden for deres fag og lagt alle deres skills og ambitioner i at levere de flotteste tage, de smukkeste kager, den blankeste lakering, de vildeste buketter og de mest præcise samlinger.

Formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, står tilbage med en stolt og optimistisk følelse efter at have fulgt medaljekampen på nærmeste hold – og i øvrigt gået utrolig mange kilometer på den gigantiske DM-teltplads for at vise de mange politikere rundt, som har været forbi for at få et indtryk af, hvad fremtidens kloge hænder kan.

- Det har været et DM med en anderledes og flottere åbnings- og afslutningsceremoni end nogensinde før, hvor fagatleterne virkelig var i centrum. Det har givet en helt særlig gejst, siger Søren Heisel om arrangementerne, hvor konkurrencedeltagerne var på scenen med Josefine Høgh og Christian Degn.

Og hvor børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye stod for den officielle åbning, mens statsminister Mette Frederiksen holdt den afsluttende tale inden medaljeoverrækkelsen.

Han glæder sig også over de mange tusinde folkeskoleelever og deres forældre og lærere, der har været forbi konkurrencestandene.

- Trods regnen fredag har der bare været god stemning og smil hele vejen rundt. Ingen kan forestille sig, hvor stort det her er, før de har været her. Og der er rigtig mange, der er taget hjem med gode oplevelser. Vi er her jo netop for at inspirere. Ingen skal tvinges til at tage en erhvervsuddannelse – men når de er her, kan de jo se, hvor mange muligheder der er, og at det at tage en erhvervsuddannelse er noget af det fedeste at gøre, Søren Heisel.

Også mange andre end folkeskoleeleverne har fået en smagsprøve på, hvad erhvervsuddannelserne har at byde på, da der igen i år også er blevet holdt GymnasieSkills, FGU Skills og Læreplads Skills. Her har henholdsvis gymnasieelever og FGU-elever kæmpet i deres egne små erhvervsfaglige konkurrencer, og interesserede lærlinge og lærepladser har kunnet møde hinanden.

- DM i Skills er for alvor blevet en festival. En fagfestival, hvor erhvervsuddannelserne og de dygtige og ambitiøse faglærte, vi er heldige at have, bliver vist frem på alle mulige måder og for mange forskellige målgrupper, så vi kan motivere mange flere til at gå erhvervsuddannelsesvejen. At vi her i Danmark virkelig kan noget med vores nationale mesterskab, bliver bekræftet af, at folk fra hele Europa – vi har blandt andet haft gæster fra Holland, Kroatien og Irland – kommer for at se, hvad det er, vi gør rigtigt i Danmark med Skills. Det, synes jeg, er sejt, smiler formanden for SkillsDenmark.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...