Gå til hoved-indhold
21 november. 2022

Victoria, Camilla og Nikolaj vandt alle JM-guld

 • 1 af 5
  FOTO: FSF
 • 2 af 5
  FOTO: FSF
 • 3 af 5
  FOTO: FSF
 • 4 af 5
  FOTO: FSF
 • 5 af 5
  Se flere fotos under artiklen.
Af: Kanal Frederikshavn

Det blev en særdeles succesrig weekend for skøjteløberne fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF) ved de Jysk-Fynske Mesterskaber, som blev afholdt i weekenden i Herning, idet tre løbere fra FSF nu kan kalde sig Jysk-Fynske mestre.

I Novice-rækken lå 15-årige Victoria Linneberg-Eriksen nummer to efter lørdagens korte program, men rækken var utrolig tæt, så alt kunne ske i søndagens lange program. Victoria løb et stort set fejlfrit program og satte personlig rekord både i det lange program og totalt, og det lykkedes hende dermed at avancere til førstepladsen i rækken og lade sig kåre som Jysk-Fynsk Mester i Novice.

I Juniorrækken vandt 16-årige Camilla Poulsen guldet efter at have vundet både det korte og det lange program. I det korte program landede Camilla blandt andet en perfekt tripple Loop, og i det lange program forsøgte Camilla sig også med den lidt sværere tripple Lutz.

I Senior Herrer var 23-årige Nikolaj Mølgaard Pedersen i år den eneste deltager, og han vandt selvfølgelig guldet. Nikolaj løb nogle seværdige programmer og har en fantastisk evne til at nå ud til publikum. Derudover landede Nikolaj både en flot tripple Salchow og dobbelt Axel.

I den næstyngste række, Springs, vandt 12-årige Sara Maya Pruteanu sølv. Sara Maya landede blandt andet en perfekt dobbelt Salcow og havde også to flotte piruetter på level 2. I samme række vandt 11-årige Astrid Møller Carlsen bronze. Også Astrid viste nogle flotte piruetter på level 2 samt flotte trin og havde god fart på i sit program.

I Jylland-Fyns Cup for konkurrenceløbere havde FSF to deltagere i den yngste række, Cubs. Otte-årige Augusta Hagen Dam og 10-årige Frederikke Hagen Vorum viste begge nogle yndige programmer. Augusta havde for første gang Axel med og lykkedes at lande den ene perfekt. Et fald i den anden blev lidt kostbart og var medvirkende til, at Augusta landede lige uden for podiet på en femteplads. Frederikke landede blandt andet en flot Lutz-Axel, men havde lidt udfordringer med piruetterne, der desværre ikke blev godkendt. Hun blev nummer syv i rækken.

Springs K1 var en utrolig tæt række. 11-årige Lærke Gregersen Feldtmose havde lidt problemer med begge sine Axler, men løb ellers et flot program. Hun blev nummer seks, men med under et point op til en podieplads. Josefine Toft Bregnhøj, ligeledes 11 år, er netop i denne sæson rykket op som konkurrenceløber, og hun løb også et flot program med en flot Axel-Loop. Det blev til en ny personlig rekord for Josefine og en syvendeplads i rækken.

I Springs K2 havde FSF hele fire deltagere med, og det blev til guld til 11-årige Maja Gosvig Valeur, mens 11-årige Matilde Maysfeldt Jensen vandt bronze. Maja landede som den eneste i rækken en flot dobbelt Lutz, og Matilde, som var debutant i rækken, idet hun netop er rykket op i Springs K2 fra Springs K1, fik specielt gode point for sine to flotte level 2 siddepiruetter.

Rækken var ekstremt tæt, og både 11-årige Karen Trekær Bech og 10-årige Annabel Bøger landede lige uden for podiet som nummer fire og fem, men med kun omkring et halvt point op til en podieplads. Karen landede to flotte dobbelt Salchow og forsøgte sig også med en dobbelt Flip, og Annabel landede to flotte Axler og viste en flot level 2 siddepiruette.

I Debs K1 vandt 12-årige Freja Kirkelund overbevisende guldet. Freja viste stor sikkerhed i sine spring, og viste derudover også en flot kombinationspiruette. I samme række tog Astrid Uggerhøj Schioldan, ligeledes 12 år, sig af femtepladsen efter at have løbet et smukt program med fine enkeltspring.

I Junior K1 Damer vandt 17-årige Alberte Kondrup Madsen sølv og fortsatte dermed de gode takter fra sæsonens to første konkurrencer, hvor hun også har været på podiet. Alberte løb et smukt program og fik især gode point for sine to flotte piruetter, begge på level 2.

I Junior K3 Damer vandt 16-årige Frederikke Moll Harstad overbevisende guldet for tredje konkurrence i træk. Frederikke løb et flot program og fik vist mange flotte dobbeltspring og to svære piruetter på level 3. Det blev også til personlig rekord for Frederikke.

Næste konkurrence er DM om to uger i Rødovre, hvor de fem mesterskabsløbere fra FSF deltager.

Samlede resultater fra JFM/JFC 2022:
Jysk-Fynske Mesterskaber
Springs M
Sara Maya nr. 2
Astrid nr. 3

Novice M
Victoria nr. 1 (pb) Jysk-Fynsk Mester

Junior M
Camilla nr. 1 Jysk-Fynsk Mester

Senior M
Nikolaj nr. 1 Jysk-Fynsk Mester

Jylland-Fyns Cup
Cubs K
Augusta nr. 5
Frederikke nr. 7

Springs K1
Lærke nr. 6
Josefine nr. 7 (pb)

Springs K2
Maja nr. 1
Matilde nr. 3
Karen nr. 4
Annabel nr. 5

Debs K1
Freja nr. 1
Astrid nr. 5

Junior K1
Alberte nr. 2

Junior K3
Frederikke nr. 1 (pb)

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...