Gå til hoved-indhold
10. juni 2024 - kl. 10.06

Anders Brandt Sørensen valgt til borgmesterkandidat

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Anders Brandt Sørensen bliver Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2025. Det er netop afgjort efter en urafstemning.

Anders Brandt Sørensen var oppe mod Tina Kruckow. Med 75,38 procent af stemmerne vandt han en rimelig sikker sejr.

Der var 401 stemmeberettigede medlemmer. 264 stemte, hvilket giver en stemmeprocent på 65.

199 stemte på Anders Brandt Sørensen, mens 65 satte kryds ud for Tina Kruckow.

Anders Brandt Sørensen er ikke medlem af byrådet i dag, men i årene fra 2014 til 2021 var han formand for henholdsvis Plan- og Miljøudvalget samt Børne- og Ungdomsudvalget. Tina Kruckow blev valgt ind i byrådet fra 2022.

Anders Brandt Sørensen har en fortid som gymnasielærer, men er i dag afdelingsleder i Plan & Vej i Frederikshavn Kommune. I fortiden er han formand for FfI Fodbold.

- Jeg vil gerne sige tak til begge kandidater. Nu kan vi for alvor se frem mod kommunalvalget næste år. Efter sommerferien skal vi finde gode kandidater, og der skal nedsættes et valgudvalg, siger Danni Nikolajsen, formand for kreds-fællesledelsen i Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune.

Socialdemokratiet fik et historisk elendigt valg i går, hvor der var Europaparlamentsvalg, men det ødelægger ikke formandens humør. Han bemærker, at 22,3 procent stemte på Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune.

- Vi har en stærk bastion heroppe, men det bliver selvfølgelig en stor udfordring, at Birgit (S. Hansen, red.) stopper som borgmester, erkender Danni Nikolajsen.

Der er kommunalvalg tirsdag 18. november 2025.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...