Gå til hoved-indhold
06 oktober. 2014

Blomsterhandler i Sæby udgiver inspirationsbog

  • 1 af 3
    FOTO: Privat
  • 2 af 3
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 3 af 3
    Anja Mose har netop flyttet sin forretning, Frk. Grøn, til den ny-istandsatte købmandsgård i hjertet af byen.
Af: Laura Vilsgaard Kejser

Anja Mose fra blomsterforretningen Frk. Grøn i Sæby har netop udgivet inspirationsbog med trin for trin guides til flotte blomsterdekorationer. Hun er i sandhed en af Sæbys ildsjæle, som brænder for byen og al dens charme. 

Anja Mose har drevet blomsterforretning i Sæby i snart 20 år, og hun brænder stadig for forretningen, byen og selvfølgelig blomsterne. Hun har netop flyttet sin forretning til den ny-istandsatte købmandsgård i hjertet af byen. Oveni det har hun også fået udgivet sin første bog med medforfatter Anna-Sofie Eggersen.

Bogen indeholder tips og tricks til fine blomsterdekorationer og enkle trin for trin vejledninger til blomsterbinding. Imellem de fine billeder har Kirstine Nielsen skrevet små digte om de skiftende årstider.

Idéen til bogen kom efter, at Anja og Anna-Sofie i samarbejde med TV2/Nord fik tilbudt at lave en række TV-udsendelser om blomsterdekorationer til de skiftende årstider. Billederne fra udsendelsen blev de første grundsten til bogen, som efterhånden har været i støbeskeen i omkring fem år.

Anja er også aktiv i butikken Rødbeden og de andre rødder i Try, hvor hun holder forskellige sæsonprægede arrangementer med kunst og blomsterudstillinger.

- Det har selvfølgelig været travlt både at skulle flytte min forretning her i Sæby over i købmandsgården, samtidig med at jeg skulle være tilstede i Rødbeden og udgive en bog, men når jeg får en vild idé til et eller andet, springer jeg altså bare ud i det, udtaler Anja Mose med et smil.

Absolut intet kan stoppe Anja; Hun har allerede gang i planlægningen af flere nye arrangementer i Sæby og omegn. 13. oktober holder hun æbledag i købmandsgården. Her kommer en vaskeægte ”æblenørd” på besøg, som kan dufte sig frem til forskellige æblesorter, og som også vil fortælle, hvordan man bedst planter æbletræer.

- Jeg ser virkelig frem til æbledagen. Jeg bliver utroligt inspireret af folk, der virkelig kan noget indenfor deres fag, udtaler Anja Mose.

Hun gør, alt hvad hun kan for at få turister til Sæby og opleve den charme, som byen kan byde på. Det er blandt andet også derfor, at hun nu er flyttet over i købmandsgården, som emmer af ren Sæby-idyl og sand nordjysk charme.

Bogen kan købes i Frk. Grøn i Sæby eller i Rødbeden og de andre rødder i Try til 199 kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...