Gå til hoved-indhold
07. juni 2024 - kl. 14.06

Borgmester Birgit S. Hansen: - Vi har brug for en nordjysk stemme i EU

  • 1 af 1
    Asser Mortensen flyttede selv til Nordjylland for 15 år siden og bor i Aalborg sammen med sin kone og to børn. Modsat mange andre kandidater bliver han boende i Nordjylland, hvis han bliver valgt.
Af: Peter Marquard

De sidste fem år har Nordjylland, som den eneste region, ikke været repræsenteret i Europa-Parlamentet, og det er et problem mener Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Når Europa-Parlamentet træffer de store beslutninger om Europas fremtid, støtteordninger til infrastruktur eller lokalt fritidsliv sidder Nordjylland ikke med ved bordet. Det har i de sidste fem år frustreret nordjyske politikere, virksomhedsledere og borgere.

Ifølge Birgit S. Hansen er det vigtigt med et nordjysk medlem af Europa-Parlamentet.

- Jeg sætter min lid til Asser Mortensen, og jeg stemmer personligt på ham. Nordjylland skal igen høres i Europa-Parlamentet, og Asser har de største chancer for at blive valgt. I Europa-Parlamentet vil han tilhøre en af de grupper, der kan give Nordjylland stemmen tilbage i den europæiske politik. Det er derfor vigtigt, at vi nordjyder ikke går glip af denne chance og stemmer personligt. Jeg har tillid til, at mange, der normalt stemmer på partier både til højre og venstre for Socialdemokratiet, denne gang vil stemme på Asser Mortensen, siger Birgit S. Hansen.

Når store arbejdspladser lukker i Nordjylland, er der ikke nødvendigvis nye muligheder klar til de berørte ansatte, og ifølge Asser Mortensen er det vigtigt at have et nordjysk medlem af Europa-Parlamentet, der kan tale nordjydernes sag.

Et af de seneste eksempler er lukningen af Danish Crown i både Ringsted og Sæby.

- Det er ødelæggende for et lokalsamfund, når en virksomhed med så mange ansatte lukker, mener Asser Mortensen.

Birgit S. Hansen bakker Asser Mortensen op:

- Det handler om at sikre både små og store virksomheder, arbejdspladser og foreninger. Hvis det skal lykkes, skal vi repræsenteres i Europa-Parlamentet, og her er Asser Mortensen den rette person til at kæmpe for Nordjyllands interesser, mener borgmesteren.

Asser Mortensen flyttede selv til Nordjylland for 15 år siden og bor i Aalborg sammen med sin kone og to børn. Modsat mange andre kandidater bliver han boende i Nordjylland, hvis han bliver valgt.

- Jeg synes, at det er en uskik, når medlemmer af Europa-Parlamentet forsvinder til Bruxelles med hele familien for først at vende tilbage efter fem år, når de gerne vil genvælges. Jeg vil blive boende i Nordjylland, så jeg kan bruge friugerne (de uger, hvor parlamentet ikke har møder, red.) ude blandt folk. I min verden bør et Europaparlamentsmedlem blive boende i sin valgkreds og betale sin skat hjemme - ikke flygte væk fra dem, som har valgt dem, siger Asser Mortensen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...