Gå til hoved-indhold
15 september. 2023

Thorshøj får tilskud til professionel discgolfbane med 12 kurve

  • 1 af 2
    Billedet her stammer fra discgolfbanen mellem Råholtvej og Frederikshavn Stadion.
  • 2 af 2
    Det er planen, at discgolfbanen skal strække sig gennem hele Thorshøj over de forskellige rekreative områder, hvor folk mødes.
Af: Michael Frederiksen

Thorshøj Borgerforening får 41.998 kroner i tilskud af Distriktsrådet i Frederikshavn Kommune til opsætning af 12 disckurve til en discgolfbane, som er en del af projekt "Thorshøj i bevægelse".

I samarbejde med Try-Thorshøj Boldklub, Thorshøj Gamle Skole, Thorshøj Idrætsbørnehus og lokale grundejere vil Thorshøj Borgerforening etablere en discgolfbane, der strækker sig gennem byen over de forskellige rekreative områder, hvor folk mødes. De får hjælp til at designe banen, så den bliver en naturlig del af omgivelserne og har et godt flow.

- Thorshøj er en ny, som har gang i rigtig mange ting. I lørdags indviede de deres nye køkken i den gamle skole med over 100 deltagere, og nu har de fået bevilget 41.998 kroner til en discgolfbane med 12 kurve. Det er et spændende projekt, som vidner om, hvordan de tænker ud af boksen. Når vi ser på de aktiviteter, de har gang i, er der mange byer, der kigger misundeligt til. Så med den opbakning, der er til det, de sætter i gang, er vi ikke i tvivl om, at de også her har fat i noget nyt, som ikke er alle steder, men som er en aktivitet, der er i fremgang, udtaler byrådsmedlem Brian Kjær, formand for Distriktsrådet.

Ifølge borgerforeningen er formålet med discgolfbanen at øge aktivitetsniveauet hos byens borgere på tværs af køn, alder og etnicitet. Discgolf er en sjov og billig aktivitet for alle, og der er næsten ingen begrænsninger for at kunne deltage. En bane med 12 kurve vil kunne rumme cirka 60 spillere på én gang.

Thorshøj ønsker at benytte PDGA-godkendte discgolfkurve, således at de kan afvikle turneringer - også for professionelle spillere. De har valgt kurve i god kvalitet for at kunne få glæde af banen længe og ikke mindst gøre vedligeholdelsen lettere for de frivillige.

Håbet er, at banen bliver et aktiv for turismen og et populært stop langs Hærvejen. Det samlede budget er på 106.988 kroner, og egenfinansieringen udgør i alt 40.000 kroner. Der er frivilligt arbejde for 25.000 kroner.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...