Gå til hoved-indhold
13. maj 2024 - kl. 10.05

Elever får mulighed for færre timer i klasselokalet og flere timer i værkstedet

  • 1 af 1
    Elever og forældre kan få mere information om EUD 8/9 onsdag 22. maj kl. 17.00 i aktivitetssalen på Nordstjerneskolen, hvor medarbejdere fra Nordstjerneskolen og EUC Nord fortæller om det nye tilbud.
Af: Michael Frederiksen

Kommende 8.-9. klasseelever i Frederikshavn Kommune kan nu søge om at komme med i et nyt forsøg, hvor undervisningen to dage om ugen foregår på EUC Nord.

Tre dage med dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi og to dage med praksisrettede fag på EUC Nord. Sådan kommer skoleskemaet til at se ud for nogle elever i Frederikshavn Kommune, når det nye skoleår begynder efter sommerferien.

Skoleskemaet er en del af en ny forsøgsordning, som Børne- og Ungdomsudvalget har godkendt i april på baggrund af en ansøgning til Undervisningsministeriet. Nu bliver ordningen til virkelighed efter sommerferien, og der er netop åbnet for at søge om optagelse for kommende 8.-9. klasseelever til "EUD 8/9".

- Vi håber, at EUD 8/9 kan give de elever, som har behov for det, lyst til at lære på en anden måde. Tilbuddet sigter især mod elever, som gerne vil arbejde med deres hænder og har brug for at bygge bro mellem teori og praksis. Med det her forsøg vil vi skabe et skoletilbud, som passer til elever med forskellige forudsætninger, siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Ansøgningsfristen er 31. maj, og det er kun elever, som skal begynde i 8.-9. klasse i Frederikshavn Kommune, som kan søge. Læs mere og ansøg på frederikshavn.dk/eud8-9.

Undervisningen på EUD 8/9 vil skiftevis foregå på Nordstjerneskolen og EUC Nord i Frederikshavn

- Det giver en helt unik mulighed for de unge mennesker, der har kloge hoveder og kloge hænder, og generelt de unge, der motiveres af mere formålsorienteret og praksisfaglig undervisning. Vi kan ikke vente med at få lov at vise de unge den type undervisning udfoldet i vores professionelle værksteder og køkkener, siger Karina Torp Møller, kvalitets- og udviklingschef i EUC Nord.

Den nye forsøgsordning er muliggjort af en ansøgning til Undervisningsministeriet, som udbød et rammeforsøg tilbage i februar med det formål at styrke elevernes motivation og skabe en tættere kobling mellem teori og praksis.

Elever og forældre kan få mere information om EUD 8/9 onsdag 22. maj kl. 17.00 i aktivitetssalen på Nordstjerneskolen, hvor medarbejdere fra Nordstjerneskolen og EUC Nord fortæller om det nye tilbud.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...