Gå til hoved-indhold
16. september 2023 - kl. 23.09

En eftermiddag med satire, kloge ord og formaninger

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Scenen blev lørdag eftermiddag sat for politisk satire og samfundstendenser på Sæbygaard Slot, serveret af Jacob Morilds Cafe Liva, og det blev ikke kedeligt.

- Vi grinede os igennem en eftermiddag med satire, kloge ord og formaninger om, ja, du kan godt. Mange politikere blev citeret og mange fik lige et ord med på vejen, alt sammen leveret med kærlighed, charme og humor af Jacob Morild. Det var svært at være negativ i det selskab, vi havde samlet på Sæbygaard Slot, fortæller formand Lilly Pedersen, Frederikshavn Teaterforening.

Folk hyggede sig, og der blev grinet igennem.

- Det var virkelig dejligt. Jacob inviterede os "hjem" for at se hans frimærkesamling, uha sikke et tilbud. Det blev ikke kedeligt. Jacob Morild stod igen stærkt og levende på scenen – hvor er han så nu, mere end midaldrende – han tror stadig han lever evigt og heldigvis for det, for hans energi er uafladelig, udtaler formanden.

Politisk satire, meget lig det aktuelt valgte folketing – altså lidt som en skomagervals, først den ene vej, så den anden vej, tju og tju og hvad så.

- Vores egen borgmester Birgit S. Hansen morede sig kosteligt og fik også lige et par ord med på vejen. Og hvad med klimaet – er det kun hans hustru eller også ham selv, der er ramt af hedeture, nej, vi er alle ramt, men hvad kan vi selv gøre ved det, for rejse og forbruge det skal vi jo også for at holde samfundsøkonomien i gang eller?

Musikalsk underholdning slog også igennem.

- En stille sang om ensomhed fik os lige til at tænke lidt. Eftermiddagen sluttede med kæmpe stort tillykke til Jacob, der fejrede sin fødselsdag på Sæbygaard Slot, og så var en dejlig eftermiddag slut. Der blev spist og snakket bagefter, så det var en lyst. Tak til publikum, tak til Jacob og hans tekniker Jesper, tak til Sæbygaard Slots venner for igen at sige velkommen til os som gæster. De kan noget med værtsskab på det slot, siger Lilly Pedersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...