Gå til hoved-indhold
05. juli 2024 - kl. 16.07

Fire ansøgere for lidt: Ny uddannelse i Frederikshavn bliver ikke til noget

  • 1 af 1
    Den nye uddannelse skulle have haft base her på Uddannelsescenter Frederikshavn, hvor den største aktør er Frederikshavn Handelsskole.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn har i flere måneder jublet over udsigten til få en ny uddannelse, men den bliver ikke til noget. Der var for få ansøgere.

Et begrænset antal ansøgere betyder, at Professionshøjskolen UCN opgiver at oprette en ny uddannelse til service- og oplevelsesøkonom i Frederikshavn.

- Vi har haft et utroligt godt samarbejde med lokale aktører i Frederikshavn, som ønsker at skabe en uddannelse med fokus på service- og turismefagene i området. Men vi har desværre kun modtaget 16 ansøgninger som førsteprioritet, og vi har fra start et minimum på 20 studerede for at vi skal skabe et tilbud, som lever op til vores krav til kvalitet og økonomi, siger rektor Kristina Kristoffersen til TV2 Nord.

6. december 2023 blev det ellers offentliggjort, at Frederikshavn i 2024 får en ny uddannelse. University College Nordjylland ville åbne uddannelsen som serviceøkonom i Frederikshavn.

Serviceøkonomuddannelsen retter sig imod hele turismeerhvervet med sigte på hotel-, restaurations- og oplevelsesbranchen.

- Derfor er det da også helt ideelt, at Frederikshavn nu bliver en uddannelsesby inden for den branche, ligesom den har været i mange år inden for hele den maritime sektor, sagde folketingsmedlem Bjarne Laustsen (A).

Men opbakningen manglede. Der var fire elever for lidt tilmeldt, og derfor dropper Professionshøjskolen UCN den ny uddannelse i Frederikshavn, som ellers lokkede eleverne med garanti på en praktikplads.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...