Gå til hoved-indhold
06. december 2023 - kl. 10.12

Folkekirkens Arbejdsmiljøpris tilfalder Abildgård Kirke

  • 1 af 1
    Prisen overrækkes i næste uge i Abildgård Kirke. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

For første gang nogensinde er vinderen af Folkekirkens Arbejdsmiljøpris blevet udvalgt af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd, og Abildgård Kirke i Frederikshavn vandt prisen. Kirken får anerkendelse for at have ydet en ekstraordinær indsats for arbejdsmiljøet, som har ført til øget trivsel for medarbejderne.

To andre kirker – Vor Frelsers Kirke i Esbjerg og Sct. Catharinæ Sogn i Hjørring - var med i et tæt opløb, men det blev altså Abildgård Kirke, som løb med prisen.

Abildgård Kirke er udvalgt af Folkekirkens Arbejdsmiljøråd, som består af repræsenter fra 13 folkekirkelige arbejdsgiver- og arbejdstager organisationer. Arbejdsmiljørådet har udvalgt vinderen på baggrund af indsendte ansøgninger.

Vinderen er valgt med følgende begrundelse:

Abildgård Kirkes vision er, at kirken er bygget af "levende sten". Det fordrer gode forhold for alle, der har deres gang i kirken. Visionen udmøntes i det daglige, hvor tillid, fællesskab og fælles ansvar fører til glade medarbejdere, som skaber gode rammer for kirkens brugere. Gennem struktur herunder arbejdsmiljøorganisationsarbejdet, personalemøder og menighedsmøder sikres information i en travl hverdag. Der er fokus på tilrettelæggelse opfølgning og evaluering af arbejdet. Abildgård Kirke lægger vægt på, at det er i hverdagen de gode relationer opbygges – og der tænkes tillid og fællesskab ind i alle relationer.

- De tre nominerede kirker, der var med i opløbet, har alle vist vigtigheden af et kontinuerligt og fælles fokus på arbejdsmiljøet i opgaven med at bedrive kirke. Nøgleordene er systematik, tillid og åbenhed, når mange faggrupper og et menighedsråd skal sætte retning for det kirkelige arbejde, udtaler formand Bjørn Arberg, Folkekirkens Arbejdsmiljøråd.

Medier fokuserer oftest på folkekirkelige arbejdspladser præget af dårlig trivsel, og det giver en fortælling om, at alle folkekirkelige arbejdspladser har dårlig trivsel. Det er ifølge Folkekirkens Arbejdsmiljøråd absolut ikke tilfældet, og derfor er det vigtigt at fremhæve, at der faktisk er mange arbejdspladser, som ved en stabil og indsigtsfuld indsats opnår et arbejdsmiljø, hvor medarbejdere og brugere af kirkerne oplever kvalitet og god trivsel i det daglige.

Prisen overrækkes til Abildgård Kirke tirsdag 12. december kl. 16.00, hvor Bjørn Arberg og næstformand Inge Kjær Andersen vil overrække et indrammet diplom og give deres anerkendelse for den fine arbejdsmiljøindsats.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...