04. december 2023 - kl. 21.12

Frederikshavn White Hawks tabte kedelig mandagskamp i Rungsted

• 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen

Mandag aften tabte Frederikshavn White Hawks 4-1, da de besøgte Rungsted Seier Capital. I et kedeligt opgør, uden meget intensitet og spænding, kom Rungsted foran 3-0, inden Mikkel Bertelsen reducerede til 3-1 med otte minutter igen. Hjemmeholdet lukkede og slukkede med en scoring i tomt mål med et minut igen.

White Hawks var uden Thomas Søndergaard, som måtte udgå med hjernerystelse i fredagens kamp efter et hårdt hit fra Mathias Bau. Derudover manglede en skadet Kevin Frydkjær, Anton Stenbakken, der er med U20 landsholdet, og den unge back Jonas Jacobsen på holdkortet.

Rungstede indledte med to kæmpe chancer, hvor høgene var spillet  tynd, og det blev også til et tidligt powerplay, hvor hjemmeholdet pressede hårdt på. I første omgang fik White Hawks lukket ned, og imens det så ud til, at man havde fået mere ro på spillet, kiksede det i WH-forsvaret.

To spillere gik på samme mand, og det efterlod en motorvej til Maksim Popovic, der uhindret kunne skære ind foran mål, og med baghånden, lægge den forbi Tadeas Galansky til 1-0 - ni et halvt minut spillet.

Det kørte ikke rigtig for White Hawks, som dårligt fik vundet rød linje, imens Rungsted havde nemmere ved at få pucken ind i deres angrebszonen og var først over de løse pucke.

Et par chancer blev det til i de sidste minutter, men perioden udløb uden flere scoringer - 1-0 til Rungsted.

Anden periode var ikke mere end 46 sekunder gammel, og så havde hjemmeholdet bragt sig foran 2-0. Rungsted kom afsted med tre mand, og Matthias Asperup blev spillet fri ved modsatte stolpe og lagde den forbi en chanceløs Tadeas Galansky.

Ikke meget fungerede for White Hawks, som smed det meste væk og var sjældne gæster i hjemmeholdets zone. Når man samtidig sløsede, gav masser af plads og ikke vandt en eneste nærkæmp i egen zone, blev det ekstra nemt for Rungsted.

Matthias Asperup tog en runde imellem venner og fjender og lagde pucken på mål. Det gav en retur, som Gustav Green uhindret kunne sætte i kassen til 3-0 i tiden 25:46.

En smule bedre blev det efterfølgende, og WH fik også lukket af, da Rungsted fik powerplay efter en meget tynd udvisning til Todd Winder.

3-0 efter 40 minutter på en skudsatik, som Rungsted førte 14-8.

Rungsted kom også overtal i starten af tredje periode, da Jakob Stridsberg måtte to minutter til afkøling. Høgene stod dog en god boks og leverede herefter den bedste indsats i kampen, hvor de i momenter pressede hjemmeholdet.

Det betød også, at Mikkel Bertelsen kunne reducere til 3-1 med otte minutter igen efter flot opspil mellem ham, Christopher Frederiksen og Robin Johansson. Bertelsen fik pucken tilsidst ved fjeneste stolpe og kunne skubbe den over stregen.

Samme Bertelsen brændte efterfølgende to store chancer, som virkelig kunne have givet en spændende afslutning.

Tadeas Galansky blev taget ud med tre minutter igen, og så kunne Rasmus Thykjær Andersson lukke og slukke i det tomme mål med et minut igen. Fortjent 4-1-sejr til Rungsted i et tamt og jævnt kedeligt opgør, der aldrig kom rigtig tænding på.

Høgene spiller først igen om en lille uge, når de søndag kl. 15.00 tager imod SønderjyskE i Nordjyske Bank Arena.