Gå til hoved-indhold
04. januar 2010 - kl. 09.01

Gudernes heste dyster på isen i Frederikshavn

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Arrangørerne forventer 1.200 tilskuere til stævnet i Iscenter Nord, hvor der er 45.000 kr. i pengepræmier.
Af: Kanal Frederikshavn

29. januar lancerer en nystartet forening - ISTØLT FREDERIKSHAVN, den visuelt magiske konkurrence disciplin, ISTØLT, i Iscenter Nord. Som det eneste sted i Danmark samles de bedste islandske heste og ryttere, de flotteste hingste og mange hundreder dedikerede hestefolk fra skandinavien i Frederikshavn til istølt stævne.

Istølt er en relativ ny konkurrencesport, der involverer gudernes heste, "Islænderen". Med 50 heste tilmeldt konkurrencen og et forventet publikumstal på 1.200 får arrangørerne travlt med forberedelserne frem til 29. januar. Over halvdelen af billetterne til ISTØLT FREDERIKSHAVN er allerede solgt, så arrangørerne håber på at kunne tænde den røde lampe, som signalerer udsolgt, inden midten af januar.

- Vi er overvældet af interessen, siger den danske landsholdsrytter Rasmus Møller, én af initiativtagerne og foreningens stævneansvarlige, der har fået mange tilmeldinger fra de dygtigste ryttere i Danmark.

Der er 20.000 kr. til nr. 1, 15.000 kr. til andenpladsen og 10.00 kr. til nr. tre. Og det kan få ryttere fra hele Danmark ud af starthullerne.

- Vi har mødt stor velvilje hos Frederikshavn Kommune og Iscenter Nord, så vi glæder os rigtigt meget til at sætte konkurrencen op i Frederikshavn og udvikle den i kommende år, lyder det fra Rasmus Møller.

Foreningen - Istølt Frederikshavn
Foreningen ISTØLT FREDERIKSHAVN stiftes af både lokale kræfter og folk udefra. Persongalleriet i initiativtagergruppen rummer mange forskellige kompetencer.

I spidsen for planlægningen og afviklingen af den sportslige del af stævnet under Istølt Frederikshavn står de to professionelle landsholdsryttere Rasmus Møller og Joanis Hoygaard, og som koordinatorer for andre dele af arrangementet finder man Simon Mortensen, UGGERHØJ og Jan Michael Madsen, TORDENSKIOLDSDAGE, Steen Heftholm, Frederikshavn Kommune, samt Henrik Hougaard Nørkjær, ISCENTER NORD.

ISTØLT FREDERIKSHAVN gennemføres i øvrigt i samarbejde med b.la. Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Event, FREDERIK, lokale islandske hesteforeninger samt andre foreninger og diverse sponsorer.

Arrangementet har et samlet budget på omkring kr. 200.000.- som finansieres ved billetsalg samt sponsorer.

Læs mere om ISTØLT FREDERIKSHAVN på www.istoelt.net

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...