Gå til hoved-indhold
09. november 2023 - kl. 00.11

Henning Kjeldsen vil udvide Hotel Plesner med 45 nye værelser og wellness

  • 1 af 2
    Her ses Henning Kjeldsens fremtidsdrøm, når det gælder Hotel Plesner.
  • 2 af 2
    Det er bygningerne markeret med blåt, som er bevaringsværdige (SAVE 3).
Af: Michael Frederiksen

Hotel Plesner i Skagen, som ejes af Henning Kjeldsen, ønsker at udvide med 45 værelser og wellness-område. For at opfylde dette ønske skal der nedrives 12 bygninger, hvoraf fem er bevaringsværdige, i området på hjørnet af Østre Strandvej og Holstvej.

Før det anmodede projekt kan realiseres, kræver det, at der på sigt udarbejdes en ny lokalplan, og i første omgang skal der laves et nyt kommuneplantillæg. Derfor skal politikerne i Plan- og Miljøudvalget drøfte sagen i næste uge.

Henning Kjeldsen ønsker at udvide det eksisterende hotel med 45 værelser, mens den eksisterende bygning indrettes med restaurant i stueplan. I bagvedliggende bygning i stueplan skal være køkken og lager. Målet er desuden, at den nye lokalplan giver mulighed for etablering af et wellness-område.

Projektet indebærer, at 12 bygninger nedrives. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget skal der tages stilling til nedrivningstilladelse til disse bygninger. Området indeholder ligeledes bevaringsværdig beplantning, som Henning Kjeldsen ønsker fjernet.

Den eksisterende hotelbygning er fredet. Denne bygning bevares, da den skal danne grundlag for udformningen på de nye bygninger, der ønskes opført.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...