Gå til hoved-indhold
27. februar 2019 - kl. 00.02

Hjemmelavet glutenfrit bagværk på Empire

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Betina Munk er begyndt at bage glutenfrit i et separat område i køkkenet på Hotel Herman Bang, Restaurant Empire og Café Empire.
Af: Kanal Frederikshavn

Gæsterne på Hotel Herman Bang, Restaurant Empire og Café Empire kan nu nyde et stort udvalg af hjemmelavet glutenfrit bagværk.

Betina Munk er begyndt at bage glutenfrit i et separat område i køkkenet på Hotel Herman Bang, Restaurant Empire og Café Empire. Her bager hun 100 procent glutenfrit.

Til at begynde med har Betina Munk bagt tre slags brød og tre slags kage, som er pakket enkeltvis og frosset ned. De morgenmadsgæster, der lever glutenfrit, kan blot spørge personalet efter det glutenfrie bagværk og derefter selv varme brødet på få minutter i paninigrillen i det glutenfrie område.

Hvis gæsterne ønsker kage til morgenkaffen, kan et stykke kage tø op, mens de spiser deres morgenmad. 

Mørkt kernebrød, lyst durrabrød, chiabolle, hindbærsnitte, chokoladekage og gulerodsmuffin udgør i første omgang udvalget på den nye glutenfri morgenmadsbuffet.

- Vi håber, at vi til sommer får mulighed for at lave glutenfri brunch med friskbagt brød og kage, men det kræver, at der er interesse for det. Vores mål og ønske er, at de, som lever glutenfrit, kan (og skal) komme her og spise lækkert glutenfrit, både på hotellet, i restauranten og i caféen, siger direktør Lars Dannervig.

Allerede nu er der bagt de lækreste glutenfrie burgerboller til restauranten, og i caféen vil der fremover være friskbagt bagværk hver mandag. Udvalget vil variere, og det er først til mølle princippet, der gælder.

- Nu må vi se, om der er interesse nok til at lave et bageriudsalg, men vi starter i det små. Vi vil benytte Instagram og Facebook fremover til at formidle information omkring udvalget, og vi anbefaler derfor de interesserede at følge os på disse kanaler, oplyser Lars Dannervig.

Betina Munk og hendes søn Sofus har selv cøliaki og er derfor nødsaget til at leve glutenfrit. Hun har i de seneste par år udviklet opskrifter og forfinet teknikkerne indenfor det glutenfrie område, som kan være et svært område at begive sig ud i.

Til sommer udkommer hendes bog "Glutenfri Livsstil" via Saxo. Den indeholder opskrifter til måltider alle ugens syv dage plus en masse opskrifter på uundværlig bagværk, råd og lidt af hendes egne erfaringer.

Vil du se mere til, hvad Betina Munk bager privat, så bliv klogere her eller på www.betinamunk.dk - her kan du også finde opskrifter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...