Gå til hoved-indhold
19. februar 2024 - kl. 15.02

Dit "svar" er ikke noget svar, borgmester - det ligner mere 10 duer på taget

  • 1 af 1
Af  Jens Ove Bagterp

Jens Ove Bagterp, Skagen, har skrevet åbne brev til borgmester Birgit S. Hansen: Hverken dit indlæg om "Vejen til mere Vedvarende Energi i vores kommune" eller indlæg fra dine tro budbringere Peter Nielsen og Karl-Erik Slynge giver noget svar på mit spørgsmål ”Borgmester, hvad er status på min inspiration?”

Du skriver ganske vist, Frederikshavn Kommune har sendt bemærkninger til projektet Poseidon – altså det svenske projekt – med ønske om at få landført et el-kabel i Skagen. Ud fra den bemærkning kan man da hurtigt konkludere, der ingen opfølgning har været på min inspiration og ej heller kontakt til investorer i dansk farvand! Fata-Morgana hedder det vist!

”Vi er en energikommune” og ”Vi skal vise handling” synes at være floskler eller ordskvalder, når man læser videre. Der er absolut ingen projekter i nærheden af opstartsfasen. Det ligner mere 10 duer på taget, men ingen i hånden.

Jeg vil komme med et par anbefalinger. Tag dem som et velment bidrag og ikke andet.

1. Det vil nok være en god idé at undersøge, om tagene på Frederikshavn Kommunes bygninger overhovedet er dimensioneret til også at bære solceller, inden der bruges mere tid på den (i øvrigt gode) idé.

2. Jeg vil foreslå, du ud over at tage Hjørrings borgmester i hånden også tager borgmestrene fra Brønderslev, Aalborg og Rebild med, når der skal tages kontakt til Energinet med formand Mogens Lykketoft. Hovedkablet stopper nemlig i Hobro, og alle kommuner nord herfor må have samme interessere i at få hovedkablet forlænget helt til deres kommune for at slutte i Skagen. Det giver selvsagt også mere pondus jo flere borgmestre, der står bag.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...