Gå til hoved-indhold
27. maj 2024 - kl. 00.05

Jon Andersen vil være borgmester: - En fordel, at jeg er uerfaren

  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

I aften vælger Venstre i Frederikshavn Kommune sin borgmesterkandidat til kommunalvalget næste år i november. Duellen står mellem byrådsmedlem Lone Haugaard fra Østervrå og Jon Andersen fra Sæby. Sidstnævnte er i politisk sammenhæng uerfaren, men det betragter han ligefrem som en fordel.

Jon Andersen har siden, han meddelte sit kandidatur, hørt mange sige:

- Jon, du har ingen erfaring med det her. Hvorfor tror du, at du skal ind og være borgmester? Jeg tror faktisk, at det er den absolut største fordel for mig. Jeg er et rent blad i det her. Jeg har ikke været en del af det, der er foregået. Jeg kender ikke miljøet. Jeg kan komme ind og være en kulturbærer på et nyt Byråd i Frederikshavn Kommune, siger Jon Andersen til Kanal Frederikshavn.

Hvorfor er det en fordel?

- Jeg er ikke tynget af diskussioner og noget, der har været tidligere. Jeg har muligheden for at sige: Det ved jeg ikke noget om, men nu skal vi lave løsninger. Det plejer at bringe mig et stærkt sted, hvor vi kan ende med at kigge mere på bolden end manden.

Valget af borgmesterkandidat i Venstre kommer bare tre dage efter, at formand Louise Jæger, Venstre i Frederikshavn Kommune, meddelte sin afgang.

- Jeg kan ikke længere se mig selv som formand for et Venstre/en forening, hvor mistillid og intern uenighed fylder i alt, der arbejdes med i og omkring organisationen, begrundede Louise Jæger sin beslutning.

Jon Andersen, hvad er det, der sker i Venstre lige nu?

- Det er svært for mig at sige, hvad der er op og ned, men det er jo tydeligt, at der er nogle mennesker, som er uenige i retningen for partiet. Det er min absolut største drøm, at nu vi går fra hinanden mandag aften, så har vi ro på bagsmækken og er enige om, hvem vores nye borgmesterkandidat er og arbejder sammen frem mod KV25. Jeg ser ikke andre muligheder. Der er ikke en kattelem, hvor vi kan blive ved med at stå for underholdningen. Vi skal videre, og vi skal fremad. Vi har problemer nok at slås med. Vi skal stoppe med at kæmpe med hinanden og begynde at løse de ting, som ligger foran os. Det ved jeg, at der er mange i Venstre, som gerne vil være med til, og jeg er klar til at stille mig i spidsen for det.

I sin fritid er Jon Andersen et aktivt foreningsmenneske. Han er blandt andet involveret i Løb 4 Sagen og 24TimerVedHavet i Sæby, og han også er medlem af bestyelsen i atletikklubben SIK80, hvor han i weekenden var starter ved Special Olympics Idrætsfesitval 2024.

- Det er et sted, som betyder rigtig meget for mig, og det er et sted, hvor jeg er kommet, siden jeg var otte-ni år. Jeg sidder også i klubbens bestyrelse. Atletik fylder meget i mit liv. Derfor sagde jeg også ja tak til at komme i Dansk Atletik Forbunds bestyrelse som næstformand, da der blev kaldt med beskeden om, at de havde brug for én, der kunne få noget ro på, siger Jon Andersen.

Venstres medlemmer vælger deres borgmesterkandidat i aften på Hotel Viking i Sæby.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...