Gå til hoved-indhold
10. april 2024 - kl. 00.04

Lad os tale politik - jeg gik ind i politik for at gøre en forskel

  • 1 af 1
Af  Maria Gade Dorf

Byrådsmedlem Maria Gade Dorf (A) har skrevet dette indlæg: Politisk uenighed er en del af et demokrati og lad os endelig diskutere politik istedet for personer. Jeg vil da gerne benytte lejligheden til at bringe lidt på banen. Jeg gik ind i politik for at gøre en forskel. Det kan godt lyde som en kliché, men det er et faktum.

Nogle af os relativt nye i politik kan godt være lidt rystende på hånden over at stikke næsen frem med indlæg, men omvendt hvis ikke vi vover, får vi ikke debatten.

Der er noget, jeg helt klart tør. Det er at fortælle, at jeg er stolt af det, Socialdemokratiet har udrettet i de år, vi har haft "magten" i Frederikshavn Kommune. Vi overtog en kommune, som var på kanten af at blive sat under administration af Indenrigsministeriet. Det har selvfølgeligt krævet nogle benhårde prioriteringer at rette op på, men nu har vi en kommune med en sund økonomi, fordi vi har ført en økonomiske ansvarlig politik, som har været også har tilstræbt at være social ansvarlig.

Hvad mener jeg med det?

Vi har, når det har været muligt, undladt, at de årlige 1% besparelser har ramt børne-, social- og handicapområdet. For det er socialdemokratiske kerneområder. Den kurs tænker jeg, vi skal fortsætte. Hvis vi har fokus på kernevelfærd, så er det attraktivt at være borger i Frederikshavn Kommune. Jeg ved alt om, at vi kunne gøre det bedre. Det arbejder vi på. Og de ansatte arbejder hver benhårdt med at skabe kvalitet indenfor rammen. Det kender jeg selv som sygeplejerske på sygehus.

Det sker mere godt. I Børne- og Ungdomsudvalget har vi været på besøg hos skolebestyrelser på vores 10 skoler, og hvor sker der mange fantastiske ting på vores folkeskoler. Der er fokus på digital dannelse, partnerskaber med erhvervslivet både i form af adoptivklasser og praktikophold, en skole har også et samarbejde med White Hawks ishockey.

Det er jeg stolt af at være en del af.

Og politikken skal være at forfølge den vej.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...