Gå til hoved-indhold
03 december. 2023

Leif Mikkelsen er død - han nåede at dømme 4.533 fodboldkampe

  • 1 af 2
    Leif Mikkelsen er død efter kort tids sygdom.
  • 2 af 2
    Leif Mikkelsen var træner for flere hold i FfI Fodbold, som han nåede at være medlem af i 76 år.
Af  Mogens Nyeng Hansen

Mogens Nyeng Hansen har skrevet disse mindeord om Leif Mikkelsen: Her til morgen fik jeg en trist besked. Leif Mikkelsen er efter kort tids sygdom gået bort. Vores sidste hyggelige møde i fredagsgolferne fandt sted så sent som sidste fredag, hvor Leif - der altid havde en historie, han fortalte - var med til, at vi alle havde en dejlig dag.

Leif var en rigtig frederikshavner, kendte alle og huskede i detaljer om byen Frederikshavn.

I sine unge dage var Leif turneringsdanser, og han var med i FfI Fodbold siden 1947. Han fejrede sidste år 75-års jubilæum som medlem. Leif var med i den tid, hvor der var 10.000 tilskuere, hver gang der var kampe.

Leif havde fornøjelsen i sine unge dage at kridte baner op, gå rundt med chokoladekurven, og det blev også rundture på stadion med is- og sodavandsvognen, når der var kampe, ja, han var også med til at varme røde pølser i gasgruekedlen i det røde klubhus.

Leif har i det hele taget hjulpet meget i FfI gennem de mange år. Skulle du være kommet forbi Fodboldvej i 2023, hvor græsset var grønt , ville du have kunnet se Leif køre rundt på traktoren og slå græs.

Allerede som 16-årig var Leif træner for klubbens puslingehold, senere for junior mesterrække-holdet, og han var i ungdomsudvalget i 10 år.

Har været træner for Sæbys serie 2-hold i 1969, Jerslevs serie 3-hold i 1970 og kom tilbage til FfI i 70'erne, blandt andet som træner for serie 4.

I 1963 tog Leif dommerkortet, og det brugte han flittigt. Leif nåede at dømme 4.533 kampe - en kæmpe præstation.

Det at skrive om Leif er uendeligt. Han vil blive savnet, og i skrivende stund bliver jeg ringet op af Anthon Krogh, hvis far var Odin Krogh, formand i FfI´s storhedstid, og Anthon siger: "Han bliver svær at undvære". Leif bidrog med mange input og humoristiske kommentarer, når vi var samlet.

Mine tanker går til Lone, børn og børnebørn.

Ære være Leifs minde.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...