Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny teststrategi stopper populært initiativ i Skagen

HR-Chef i Scandic Pelagic og initiativtager til de virksomhedsrettede testcentre i Skagen og Ålbæk, Susanne Nielsen, understreger, at der har været et forrygende samarbejde med Region Nordjylland om de virksomhedsrettede testcentre.
Ny national teststrategi stopper ugentlige tests af medarbejdere i Skagen og Ålbæk.

 

I januar blev der på initiativ fra Scandic Pelagic indført ugentlige coronatests for arbejdende medarbejdere i Skagen og Aalbæk. Beklageligvis har Region Nordjylland meddelt, at de ikke længere kan tilbyde denne testning med henvisning til de seneste opdateringer af den nationale teststrategi.

FF Skagen og Scandic Pelagic retter på vegne af et samlet erhverv i Skagen og Ålbæk appel til at omstøde udfaldet og bakkes stærkt op af borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

Indtil nu har 55 virksomheder og 1000 medarbejdere i Skagen og Ålbæk ugentligt ladet sig teste efter en særdeles effektiv plan, som har været alfa og omega i forhold til at kunne opretholde produktion og forretning og ikke mindst til at få brudt smittekæderne.

- Helt konkret har vi lukket en afdeling af virksomheden ned ad gangen og testet alle på en gang samt fået dem, som arbejder på skiftehold, til at lade sig teste før og efter vagtskifte, da vi ikke kan håndtere, at der i løbet af dagen går medarbejdere til og fra – det ville stoppe vores produktion, siger CEO i FF Skagen og Scandic Pelagic, Johannes Palsson.

CEO i Tenax, Anette Ladefoged, erklærer sig enig.

- For en virksomhed beliggende i et område af Danmark, hvor der er langt imellem testcentrene, har vores samarbejde med Region Nordjylland om et lokalt testcenter haft stor betydning for virksomhedens muligheder for at kunne opretholde vores normale produktion, siger Anette Ladefoged.

Initiativtageren for testcentrene, HR-Chef ved Scandic Pelagic, Susanne Nielsen, undrer sig over, at et fælles initiativ med så stor opbakning brat skal lukket ned.

- Jeg under mig over, at Nick Hækkerup (S) i januar italesætter en teststrategi omkring ugentlige tests af medarbejdere og efterfølgende ikke fastholder det vigtige initiativ for erhvervslivet, som skal opretholde driften, siger Susanne Nielsen.

Samme undren sidder Birgit S. Hansen med. Hun har derfor på vegne af erhvervet i Skagen og Ålbæk rettet henvendelse til regionen med en appel om at beholde de lokale testcentre med henvisning til, at de fortsat passer ind i den nye nationale teststrategi, som lyder på, at "der nu fokuseres på et fintmasket net af testcentre".

- Jeg mener, at de lokale testcentre passer fint ind i strategien om et fintmasket net af teststeder, og derfor kan Frederikshavn Kommune fuldt ud anbefale, at ovenstående setup fortsætter, udtaler borgmesteren.

Johannes Palsson appellerer endvidere til, at der nationalt bliver arbejdet hen imod en mere differentieret teststrategi.

- Vi mener, at der er behov for at differentiere indsatserne imellem forskellige typer erhverv, fordi det er lettere at løse administrative opgaver uafhængig af tid, men den logik er ikke til stede i et produktionsmiljø, hvor det at tilmelde sig individuelt i arbejdstiden ganske enkelt er uforeneligt med at holde et produktionsbånd kørende, siger Johannes Palsson.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close