Gå til hoved-indhold
19. september 2023 - kl. 11.09

Palmerne på Palmestranden blev i dag gravet op i rekordtempo

  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Palmerne på Palmestranden i Frederikshavn blev i dag gravet op hurtigere end nogensinde. Det fortæller Michael Nielsen fra Center for Ejendomme, Park og Vej, som har været en del af teamet siden åbningen af Palmestranden i 2004.

- Vi har aldrig haft så mange palmer oppe så hurtigt som i år, og vi er det samme antal mennesker og maskiner. Der er virkelig sådan en god holdånd, som har eksisteret snart i 20 år. Det er næsten magisk, smiler Michael Nielsen.

Palmerne blev i år kørt ud på Palmestranden tirsdag 9. maj, og nu er de altså tilbage i det store drivhus på Brønderslevvej i Frederikshavn.

Rent faktisk gjorde stormen Hans, at dagens arbejde var lidt lettere end normalt. 20 af de 96 palmer var nemlig allerede kørt i vinterhi på grund af den omtalte storm.

I 2024 har Palmestranden 20-års jubilæum.

- Jeg har haft fornøjelsen af være med siden 2004, og det giver mig noget af erfaring med det helt fantastiske hold fra Ejendomme, Park & Vej, siger "Palme-Michael".

Han oplyser, at palmerne generelt har det godt.

- Tingene bliver brugt herude, men folk er ordentlige ved palmerne. Der er ikke noget, som er ødelagt, fortæller Michael Nielsen.

Når palmerne fra Palmestranden er installeret i det store gartneri på Brønderslevvej, skal de øvrige palmer i Frederikshavn og opland hentes, og som rosinen i pølsenden følger agaverne på Europavej. De skal også have tag over sig i vintermånederne.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...