Gå til hoved-indhold
16. september 2023 - kl. 00.09

Per Larsen: - Jeg tror ikke, at Skagen Gigt- og Rygcenter er i fare

  • 1 af 1
    Regionsrådsmedlem Per Larsen (C): - Med hensyn til Frederikshavn Sygehus kan der blive rykket rundt på nogle aktiviteter, men det kan gå begge veje.
Af: Michael Frederiksen

Er Skagen Gigt- og Rygcenter lukningstruet? Og skal der reduceres i aktiviteten på Frederikshavn Sygehus? Det er to spørgsmål, som er aktuelle, hvis man nærlæser det budget, som Region Nordjylland vedtog torsdag aften.

 

 

I budgettet står der, at "forligspartierne er enige om, at den nuværende økonomiske situation i Region Nordjylland nødvendiggør en langsigtet stillingtagen til regionens samlede driftsprofil på sundhedsområdet – med henblik på at sikre en bæredygtig og robust region, som er rustet til de krav og forventninger, der stilles til sundhedsvæsenet. Derfor igangsættes der med budgetforliget også et planarbejde med henblik på at tilpasse aktiviteten på sundhedsområdet på tværs af regionens matrikler."

Der har været lækket fortroligt materiale fra forhandlingerne, hvori det fremgår, at et scenarie er en lukning af Skagen Gigt- og Rygcenter, mens Frederikshavn Sygehus står til at blive taberen, hvis det ortopædkirurgiske område samles på færre mattrikler.

Regionsrådsmedlem Per Larsen (C) har denne kommentar:

- Jeg tror ikke, at Skagen Gigt- og Rygcenter er i fare, da det vil betyde, at patienterne skal behandles i andre regioner. Med hensyn til Frederikshavn Sygehus kan der blive rykket rundt på nogle aktiviteter, men det kan gå begge veje.

Forligspartierne er enige om, at sigtet er en revidering af den nuværende profil- og funktionsplan for Region Nordjylland.

Regionsrådsmedlem Peder Key Kristiansen (S) læser det som et ønske om at få en analyse af, om der kan optimeres på driften og personaletrækket ved at samle nogle aktiviteter på færre lokaliteter.

- Det er, som det plejer. For nogle er centralisering svaret på alle økonomiske problemer, siger Peder Key Kristiansen.

Det er forligspartiernes forventning, at analyserne indgår i et samlet oplæg til en revideret profil- og funktionsplan, som forelægges til endelig beslutning i Regionsrådet primo 2024.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...