Gå til hoved-indhold
27. april 2024 - kl. 17.04

Skagen samlede en million kroner ind til kræftramte børn

  • 1 af 5
  • 2 af 5
  • 3 af 5
  • 4 af 5
  • 5 af 5
Af: Michael Frederiksen

848.300 kroner blev der samlet ind fredag aften i Skagen, da byen støttede op om arrangementet "Skagen hjælper kræftramte børn og deres familier". 

Beløbet steg dagen efter til en million kroner, fordi Henning Kjeldsen valgte at donere 100.000 kroner til det gode formål. Sammen med et par andre donationer betød det, at det oprindeligt indsamlede beløb på 848.500 kroner steg til en en million kroner.

Gennem mange år har der været et særligt bånd mellem Skagens Bamsemuseum og afdelingen for kræftramte børn på Skejby Sygehus og Familiehuset ved sygehuset. Afdelingen modtager børn fra hele landet – også fra Skagen. Det var dette arbejde, der blev samlet ind til med en utrolig flot aften i Kulturhus Kappelborg.

Gæsterne havde hver især givet 2500 kroner for at være med, og de 106 billetter blev hurtigt solgt. Hele aftenen var doneret, således at der ikke var ´en eneste krone til udgifter. Maden, vinene, underholdningen, blomsterne på bordet, salen på Kappelborg, alle der hjalp til – tjenere og kokke fra byens restauranter, frivillige og også gaver, som folk fik med hjem i en lækker goodiebag - det hele var doneret og alle medvirkede uden honorar.

Aftenen begyndte i kulturhusets foyer, hvor der blev serveret champagne, østers og skagenskinke. Derefter fortsatte det i Kappelborgs store sal, hvor der var dækket ved 15 borde. Som ouverture til aftenens underholdende indslag sang Klitkoret Albertes Lyse Nætter, og Skagen det bedste sted på jord. Forretten stod på bordet – laks fra Skagen Salmon - i en lækker anretning kreeret af Skagen Fiskerestaurant.

Herefter gik det slag i slag med underholdende indslag – bl.a. balletbørn fra Balletakademiet i Aarhus, operasanger Ditte Højgaard Andersen, tryllekunstneren Jesper Grønkjær og skagboerne Nanna og John Becker – kendt fra Høwisängerknaben, som sluttede aftenen med potpourri over de mest populære sange. Aftenens pianist var Knud-Erik Thrane, og operasanger Jens-Christian Wandt bandt aftenen sammen og var også solist i selskab med Ditte Højgaard Andersen.

Hovedretten var kreeret af Michel Michaud den fransk egnsret Coq au vin. Desserten var både is og chokoladekage, og fade med kagetapas der blev serveret med kaffe og portvin. Et samarbejde mellem Helsted Bageren og Iscaféen i Skagen.

Under middagen blev der overrakt flere donationer. FF Skagens Fond kom med 50.000 kr, FDF Skagen overrakte 100.000 kr, og Nørgaards Fond havde doneret 200.000 kr. Derudover var der før aftenen blev doneret 25.000 fra Civitan i Skagen, og forskellige private anonyme donationer – således at aftenens donationer alene, kom op på 422.000 kr.

Alexa Bruun Rasmussen fra den berømte auktionsfamilie stod for aftenens auktion. Der kunne bl.a. bydes på flere kunstværker, gavekort til weekendophold, VIP-billetter til Verdensballetten, en stor dåse kaviar, puder fra Poulin Design, smykker - og også en særlig oplevelse hos Skagens Glaspusteri.

Med til denne særlige aften var også familien Madsen som bor i Skagen, - Lia og Jimmy, og deres søn Johnny. Johnny fik konstateret kræft – leukæmi for tre år siden. Familien var på scenen og fortælle om deres forløb, og hvor varmt og trygt de blev modtaget både på Skejby Sygehus og i Familiehuset, og hvordan opholdet og det fantastiske personale havde båret dem gennem de voldsomme år med Johnnys sygdom. De takkede for den store opbakning og hjælp til netop Familiehuset, og da Lia fortalte, at Johnny nu var blevet erklæret sygdomsfri, rejste hele salen sig spontant op og klappede.

Fra Skejby Sygehus – Aarhus Universitetshospital, som det hedder nu - kom den sygeplejefaglige direktør Susanne Lauth på scenen og takkede for den store donation. En varm og rørende tale, hvor hun også takkede Jonna Thygesen fra Bamsemuseet for hendes store indsats på afdelingen og i Familiehuset, og hvor ord som ildsjæl langt fra rækker.

Aftenen sluttede med, at alle stående sang skagenssangen Erindring, og til sidst blev resultatet af aftenens donationer, auktion og entréindtægt talt sammen og offentliggjort. I alt blev der samlet 848.300 kr. ind til det vigtige arbejde blandt kræftramte børn og deres familier.

Aftenen viste også, hvad det er, Skagen kan. Stå sammen i et fællesskab i den gode og vigtige sags tjeneste. I salen var det både privatpersoner og firmaer, der havde købt pladser, og mange var enige om, at det blev en uforglemmelig velgørenhedsaften, som de håbede på kan blive en årlig tilbagevendende tradition i Skagen. Derfor var der stor glæde da styregruppen bag aftenen – anført Jette og Henrik Rasmussen kunne fortælle, at der bliver en velgørenhedsaften med titlen "Skagen hjælper kræftramte børn" til næste år, fredag 16. maj 2025.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...