Gå til hoved-indhold
20. marts 2024 - kl. 09.03

Turismevirksomheder bakker op: Nye studerende får praktikpladsgaranti

  • 1 af 1
    Den samlede liste med tilsagn om praktikpladser overbringes til UCN i løbet af kort tid, og håbet er, at mange studerende dermed vil finde uddannelsen i Frederikshavn endnu mere attraktiv, og at der kan tiltrækkes mange nye studerende. Foto: Nicolas Cho Meier
Af: Michael Frederiksen

Mere end 30 lokale virksomheder melder sig klar til at modtage en eller to praktikanter fra den nye serviceøkonom-uddannelse, der åbner i Frederikshavn til sommer.

De studerende er dermed som noget helt særligt sikret garanti for en studierelevant praktikplads.

Erhvervshus Nord og Destination NORD har samarbejdet om kontakt til en stor gruppe lokale turismevirksomheder, og på ganske kort tid har mere end 30 givet tilbagemelding om, at de gerne tager imod en eller to praktikanter, når de studerende skal i praktik i sensommeren 2025.

- Det er overvældende at opleve, hvordan virksomhederne i dén grad bakker op og stiller sig til rådighed for kommende praktikanter. De mange tilsagn kommer fra en bred palette af virksomheder, som spænder fra både mindre og større hoteller over campingpladser til museer, fortæller Birgitte Christensen fra Destination NORD.

Sammen med Inge Møller Thomsen fra Erhvervshus Nord har hun været i kontakt med virksomhederne, hvoraf mange glæder sig over, at service- og oplevelsesøkonomuddannelsen kommer til Frederikshavn:

- Det bidrager til et øget fokus på, hvor mange attraktive og spændende arbejdspladser, der er i turismesektoren her i kommunen - og i resten af Nordjylland. Det er et spændende uddannelsestilbud til unge, som øger udbuddet af arbejdskraft i en branche, der trænger til det, og samtidig trækker nye unge indbyggere til kommunen. Turismen er enormt vigtig i Frederikshavn, Skagen, Sæby og resten af området, og det styrker branchen, at unge kan uddanne sig netop dér, hvor behovet er for deres kompetencer, siger Inge Møller Thomsen.

Praktikperioden er på 13 uger, og praktikanterne fra service- og oplevelsesøkonomuddannelsen kan bandt andet hjælpe til med koordinering af events, markedsføringsplaner, sociale medier, kampagner, konkurrent- eller kundeanalyser, kundeservice, salg og daglig drift.

Den samlede liste med tilsagn overbringes til UCN i løbet af kort tid, og håbet er, at mange studerende dermed vil finde uddannelsen i Frederikshavn endnu mere attraktiv, og at der kan tiltrækkes mange nye studerende.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...