Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.10.2018 | Af: Michael Frederiksen

Vuggestuebørn sprang ud som dygtige kunstnere

De stolte kunstnere fra venstre: Cecilie, Elliot, Mathias, Theodor, Jasmyn, Menja og Bertil. Lucas var desværre syg, da maleriet blev afsløret.
Kan børn på to år male et maleri med deres fingre? Det kan Børnehuset Mælkevejen på Peter Wessels Vej i Frederikshavn svare på efter at have deltaget i projektet "Børns Møde Med Kunsten".

 

Svaret er et overraskende ja.

- Det her kommer til at gå galt, tænkte vi, da vi så de første malerstrøg hen over væggen, men Jane Wieben - den kunstner, som vi samarbejdede med - havde bare styr på processen. Hun gik ikke i panik over, at vuggestuebørnene ville den ene vej, selv om vi egentlig skulle en anden vej. Det tog hun stille og roligt, og så kom maleriet bare til at se ud på en anden måde, end hun havde tænkt fra starten, fortæller pædagog Lotte Gustafsson, Børnehuset Mælkevejen.

Maleruniformen bestod af bar mave og ble eller måske med en T-shirt på.

- De blev da klistret noget ind fra top til tå, men det ordnede vi bagefter, smiler Lotte Gustafsson, der var initiativtager til projektet, som blandt andet har fået støtte fra en kulturpulje i Frederikshavn Kommune.

Børnene har malet deres nærmiljø - det store grønne område bag ved Frederikshavn Stadion med græs, søer, hunde, fugle og traktorer (ved græsslåning).

- Vi ville gerne bringe miljøet uden for vores vinduer ind på en af vores mange hvide vægge, og det synes vi bare, er lykkedes så godt, smiler Lotte Gustafsson, inden hun rejser sig op og serverer saftvand, ostehapsere og kage til de stolte og glade børn.

Otte af de store børn i vuggestuen medvirkede i forløbet. Det er Cecilie, Elliot, Mathias, Theodor, Jasmyn, Menja, Bertil og Lucas. Sidstnævnte var desværre syg, da maleriet blev afsløret.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close