Gå til hoved-indhold
14. januar 2024 - kl. 01.01

Dronningekagen sælger bedst i Krages Bageri i Skagen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Da Dronning Margrethe meddelte, at hun vil abdicere 14. januar, gik planlægningen hos Krages Bageri i Skagen i gang med det samme.

- Den gamle mødte ind klokken 00.00, så kom jeg klokken 02.30, og Theis kom klokken 03.00. Siden har vi smurt og smurt, fortæller Peter Vaarmark Dybdal, mens han står og gør de sidste detaljer færdige. 

For som en del af fejringen sælger Krages Bageri i Skagen såkaldte royale kager. Fredag lavede de en lille konkurrence, hvor kunderne kunne være med til at vælge, hvilke kager der skulle være dronninge- og kongekagerne. De fik tre muligheder, og til sidst stod to tilbage. En med et næsten kongeblåt marcipanbånd, og et lysegrønt bånd for Daisy. 

- Vi har prøvet at sige, hvad kunne være nogle smage, der kunne være lækre i forbindelse med det her, siger Jill Vaarmark Dybdal, som er bagerkone i Krages Bageri, til TV2 Nord.

Derudover er kongekagen dekoreret med blandt andet et marcipanbillede af kronprinsen og en krone, mens dronningekagen modsat har et marcipanbillede af dronningen. 

Men det var ikke helt så nemt at få fingrene i royale kagedekorationer. Ifølge Jill Vaarmark Dybdal var næsten alt udsolgt, da hun kunne få fat i deres leverandør 2. januar. Derfor måtte de selv i gang med at lave dekorationerne, da de havde fået at vide af kongehuset, hvad de måtte bruge. 

Det er i høj grad den royale families tætte bånd til Skagen, som har fået bageren til at tage del i hyldesten. 

- Vi har jo været forkælet med, at vi har haft en kongefamilie, der har valgt at besøge Skagen en gang om året, lyder det fra Jill Vaarmark Dybdal og bliver fulgt op af sønnike og mestersvend hos bageren, Peter Vaarmark Dybdal: 

- Bare fordi vi er en lille by, så er vi alligevel rimelig kendt på Danmarkskortet. For om sommeren er kronprinsen, kronprinsessen og dronningen heroppe. Så helt ubetydelig på det danske landkort er vi ikke. 

Hver sommer i uge 29 tager den royale familie nemlig forbi toppen af Danmark. 

Krages Bageri har to butikker i Skagen, og allerede lørdag formiddag måtte der sendes bud efter flere kager i den ene af butikkerne. 

Dog var den ene lidt mere eftertragtet end den anden.

- I formiddags var det dronningekagen, der førte, men det kan nå at ændre sig, fortæller bagerkonen med et smil til TV2 Nord.

Selvom der allerede er lavet 150 kager i løbet af lørdagen, så stopper produktionen nok ikke der, når det virkelig gælder søndag.

- Hvis det har solgt godt, laver vi nok 75 mere i morgen igen. En del regner vi med at skulle have lavet og kørt igennem, så det skal nok blive godt, fastslår Peter Vaarmark Dybdal.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...