Gå til hoved-indhold
26. februar 2024 - kl. 23.02

Kursus i læsning af olieprofiler hjalp Stars & Strikes i udekamp i Randers

  • 1 af 1
    Kampens spiller blev Kim Walther Nielsen, som var den eneste spiller, der fandt en løsning på de foranderlige baner.
Af: Michael Frederiksen

Bowlingklubben Stars & Strikes fra Frederikshavn var i søndags kørt til Randers til en topkamp mod RBK 90, som er på vej op i stillingen i 2. division. Med en placering på tredjepladsen og et resterende kampprogram bestående af ene hjemmekampe er RBK 90 en seriøs udfordrer i kampen om guldmedaljer og oprykningsspil til 1. division.

Det var derfor uhyre vigtigt, at Stars & Strikes fik et godt resultat med hjem, hvilket var en svær opgave, da olieprofilen i Randers er berygtet for dens sværhedsgrad. Kampen endte med et nederlag på 22-26. Trods nederlaget indhenter RBK 90 kun fire point på Stars & Strikes, som stadig har et forspring på 38 point inden sæsonens sidste tre kampe.

To af spillerne fra Stars & Strikes havde været på kursus i læsning af olieprofiler, og den nye viden blev delt med holdkammeraterne. Bowlinghallen i Randers havde endda været så flink, at olieprofilen hang til offentligt skue i hallen. Efter 10 minutters opvarmning havde hele holdet nogenlunde styr på spillet, og 1. serie endte med to vundne doubler og ekstra point for flest kegler. Overraskende føring på 6-2 til Stars & Strikes.

Det gode spil fortsatte i 2. serie, hvor det blev til yderligere seks point og en føring på 12-4. I 3. serie faldt niveauet en smule, og RBK 90 blev lukket ind i kampen igen. Den ene double tabte stort, mens de to andre doubler havde tætte kampe. RBK 90 vandt desværre den ene double med kun fire kegler. I den sidste double skulle Stars & Strikes’ sidste mand bruge otte kegler i 10. rude for at vinde. Første kast gav syv kegler og en svær split. Han spillede sikkert efter de to af keglerne, men med hjælp fra snorene lykkedes det at vælte alle tre kegler, og de to point var hjemme. Føringen blev reduceret til 14-10.

De mange bowlingkugler, som var blevet kastet i kampens første halvdel, havde ændret oliens placering på banerne. Det blev sværere og sværere for frederikshavnerne at finde den optimale linje til keglerne, hvilket satte sit spor på scoren. 4. serie endte således med yderligere to vundne doubler til RBK 90, som dermed udlignede til 16-16.

Stars & Strikes vandt to doubler i 5. serie, hvor en score på 242 af Kim Walther Nielsen var kraftigt medvirkende til en doublesejr på to kegler. Den tredje double led dog et stort nederlag på 120 kegler, hvormed RBK 90 fik de to ekstra point for flest kegler, selvom de kun havde vundet én double. Stillingen var således 20-20.

Muligheden for at vinde kampen var til stede, men den forsvandt hurtigt, da 6. serie tog sin start. Ingen af doublerne blev spændende, idet de alle tre blev afgjort med over 100 kegler. Stars & Strikes vandt kun én double, hvormed kampen endte med et nederlag på 22-26. Samlet keglefald blev på 6.559 kegler mod RBK 90’s 6.798 kegler.

Selv om kampen blev tabt, kan Stars & Strikes bryste sig af at være det eneste hold, som har væltet over 6.000 kegler og lavet mere end 20 point i Randers i denne sæson.

Kampens spiller blev Kim Walther Nielsen, som var den eneste spiller, der fandt en løsning på de foranderlige baner.

Sådan spillede holdet:
Kim Walther Nielsen (1.233 kegler over 6 serier – snit på 206)
Rasmus Hansen (1.086 kegler over 6 serier – snit på 181)
Jan Boye Nielsen (1.073 kegler over 6 serier – snit på 179)
Claus Jørgensen (1.072 kegler over 6 serier – snit på 179)
Thomas G. Larsen (1.066 kegler over 6 serier – snit på 178)
Thomas Mølholt (1.029 kegler over 6 serier – snit på 172)
Derudover var Jens V. Thomsen med som reserve.

I stillingen fastholder Stars & Strikes andenpladsen i 2. division, men har nu 16 point op til ST på førstepladsen. Der venter nu en lang pause inden næste kamp, som er 23. marts kl. 13.00 på hjemmebane i Terminalen1 mod HIK-bowling fra Hobro.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...