Gå til hoved-indhold
21. juni 2024 - kl. 00.06

Nanna er på fem uger blevet klar til at  søge læreplads inden for kontor

  • 1 af 1
    Nanna Froberg Pedersen sammen med uddannelseschef Anne Mose.
Af: Michael Frederiksen

På bare fem uger har et hold af voksne elever taget en EUS Business-uddannelse på Frederikshavn Handelsskole og kan nu søge lærepladser inden for kontor.

- Jeg har prøvet meget forskelligt og været vidt omkring. For nogle år siden blev jeg udlært guldsmed, hvor der er ikke mange arbejdssteder, så mange bliver selvstændige. For et år siden blev jeg mor, og det passer ikke godt sammen. Jeg vil derfor gerne have et mere stabilt job. Jeg kunne med en  EUS Business på kort tid skifte retning og kan nu søge lærepladser inden for kontorbranchen, som jeg finder rigtig spændende og med mange muligheder, siger 35-årige Nanna Froberg Pedersen.

Hun er som den første i dag blevet færdig på det EUS Business-forløb for studenter, som har kørt de seneste fem uger på Frederikshavn Handelsskole. Her har eleverne igennem et undervisningsforløb med Virksomhedsøkonomi, Erhvervsinformatik og Uddannelsesspecifikt fag fået kompetencer til at søge en læreplads inden for kontor. Man kan også tage sin EUS Business med fokus på en læreplads inden for handel- eller detailbranchen.

- Det har været en intenst forløb, hvor man får meget viden på kort tid. Der har været en god stemning på holdet, fordi vi alle er ambitiøse og har et mål for øje med at tage denne uddannelse, fortæller Nanna Froberg Pedersen.

Det er første gang i flere år, at Frederikshavn Handelsskole har udbudt EUS Business for studenter.

- Det er rigtig glædeligt at kunne overrække blomster til den første elev med sit EUS Business-bevis. Vi kan se,  at der er en efterspørgsel efter denne lyn-erhvervsuddannelse for studenter. Og arbejdsmarkedet efterspørger flere faglærte, så det giver rigtig god mening at få uddannet flere inden for kontor, handel og detail, siger Anne Mose, uddannelseschef EUD & EUX Frederikshavn Handelsskole.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...