Gå til hoved-indhold
12. september 2023 - kl. 13.09

U19 Liga: SEIF møder storklubber som Odense, Viborg, GOG, Esbjerg og Ikast

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

SEIF Håndbold får i efteråret besøg af topklubberne Odense Håndbold, GOG, Viborg, Århus United, Ikast og Team Esbjerg, fordi SEIF's U19-piger på imponerende vis har sikret sig en plads i U19 Liga, som tæller de bedste hold fra Jylland og Fyn.

To af topklubberne, Ikast og Team Esbjerg, var modstanderne, da SEIF skulle forsøge at overbevise et seedningsudvalg om, at man også kan spille håndbold nord for Limfjorden.

En overbevisende sejr og et nederlag på et mål gjorde, at SEIF Håndbold vandt puljen mod de to mastodonter i dansk kvindehåndbold, og nu er bekræftelsen kommet: SEIF Håndbold skal spille med i U19 Ligaen.

Det vækker genlyd i håndboldkredse, når en mindre klub som Strandby/Elling er dygtig nok til at spille Liga, og når modstanderne bliver sammenslutninger af flere klubber fra de store byer som Aalborg og Aarhus eller store ligaklubbers U19-hold, så bliver der gang i den i Bannerslundhallen i løbet af sæsonen.

- Det er selvfølgelig en dejlig bekræftelse på det stykke arbejde, som er lavet af forskellige trænere igennem flere år. Eksempelvis havde U17-pigerne en svær resultatmæssig sæson sidste år, men det var tydeligt, at pigerne blev bedre og bedre under Flemming Andersens ledelse, og kombineret med de U19-spillere, der flot viste sig frem i U19 1. division sidste år, giver det nu en ligaplads, siger Christian Bang fra SEIF Håndbold.

Målet for sæsonen er da heller ikke ændret, selvom modstanden nu bliver bedre end ventet. Målet er, at pigerne fortsat er glade for at spille håndbold og bliver bedre i løbet af sæsonen.

- Så må resultaterne komme i anden række, selv om vi vil forsøge at vinde hver eneste kamp. Vi træner ikke så meget som de andre, men når vi alligevel kan være med, må det jo være de rigtige ting, som vi bruger træningstiden på, og heldigvis har nogle af vores ung-seniorer valgt at træne med U19, så niveauet til træningen højnes, fortæller Christian Bang.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...