Gå til hoved-indhold
16. november 2023 - kl. 15.11

Næste uge står for alvor i filmens tegn i Frederikshavn

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

I uge 47 sker der mange filmaktiviteter i Frederikshavn Kommune. Det oplyser Filmkontor Frederikshavn i en pressemeddelelse.

Mandag 20. november får to plejehjem i Frederikshavn Kommune besøg af Dune Production, der holder til i Løkken. De har lavet filmen ”Os der lever”. Det er en fortælling om Vendsyssel og vendelboerne. Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Torsdag 23. november fra kl. 15.30-17.00 kan alle 12-19 årige møde op hos Cafe KultUng på biblioteket i Frederikshavn for at dykke ned i filmens verden og lave små filmoptagelser sammen med Filmmaskinen. Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding.

Fredag 24. november fra kl. 14.00-17.00 er alle inviteret til rundvisning og åbent hus hos Filmmaskinen. Det sker i Skolegade 6 i Frederikshavn. Det er gratis at deltage. Senere på aftenen, kl 19.00, gæster den kendte instruktør Ole Bornedahl biblioteket i Frederikshavn med et foredrag om dit virke som instruktør for blandt andet spillefilmen Nattevagten.

Lørdag 25. november afholder SF Studio, som har produceret TV2-dramaseriern OXEN, en workshop omkring det at skrive fra roman til tv. Hør blandt andet om, hvad det kræver at fortælle en historie på film – og hvordan man trækker kernen ud af en roman og omsætter den til lyd og billeder. Mon ikke OXEN vil blive omtalt? Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Workshoppen afholdes i Filmmaskinens lokaler. Frokost er ikke inkluderet.

Ugen slutter i Palads Teatret i Frederikshavn, hvor eleverne fra Filmmaskinen viser deres afgangsprojekter – de kortfilm, de har produceret det seneste år. Der er mange, der allerede har købt billet til premieren, og Filmkontor Frederikshavn kan melde om stort set udsolgt.

Hvis du gerne vil se film, som har et lokalt islæt, kan den lokalproduceret dokumentarfilm "PAPA", som havde premiere i Frederikshavn i september 2023, lige nu streames på DR.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...