Gå til hoved-indhold
14. februar 2024 - kl. 19.02

Lene Palm Larsen forærer på fredag borgmesteren dette portræt

  • 1 af 1
    Lene Palm Larsen forærer Birgit S. Hansen dette portræt.
Af: Michael Frederiksen

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikhavn Kommune, modtager på fredag på Frederikshavn Kunstmuseum et portræt, som Lene Palm Larsen har lavet af borgmesteren.

Fredag 16. februar kl. 14.00 er der fernisering på den hidtil største udstilling med den anerkendte kunstner Lene Palm Larsen fra Frederikshavn. Malerier, akvareller og skitser fra 1983-2023 bliver udstillet.

Til ferniseringen på fredag er der en særlig event. Borgmesteren er til stede, fordi Lene Palm Larsen forærer Birgit S. Hansen et portræt, som Lene Palm Larsen lige har lavet.

Lene Palm Larsen er uddannet på Aarhus Kunstakademi og har udstillet i ind- og udland gennem sin karriere, blandt andet på den censurerede udstilling på Den Frie.

Havnen i Frederikshavn, havet og naturen omkring byen er yndede motiver for Lene Palm Larsen.

Hendes koloristiske, naturalistiske og ind imellem delvis abstrakte malerier har opnået stor ros gennem tiden. I Aarhus Stiftstidende skrev kunstanmelderen for eksempel, at "der er ingen tvivl om, at hun er en helt selvstændig malerisk personlighed, der henter stilen i sit eget indre".

Selv oplever hun ofte, at folk siger til hende, at de genkender noget af sig selv i hendes billeder. Ofte køber de derfor hendes malerier instinktivt.

Alle er velkomne til ferniseringen.

Under udstillingen, som kan ses frem til 30. marts, giver Lene Palm Larsen flere guidede rundvisninger på museet og fortæller om sin kunst og sit liv.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...