Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

15-årige Alexander indsamlede 91.609 kroner

Her er Alexander Nielsen flankeret af Ronni T. Sørensen og Allan Bandholm Thomsen.
Regnskabet efter Alexander Nielsens virtuelle motionsløb søndag 14. juni er nu gjort endeligt op. Den kun 15-årige arrangør og initiativtager fra Elling sender 91.609,85 kroner videre til Børnecancerfonden.

 

Der var kun seks uger fra tanke til handling, da Alexander Nielsen - i samarbejde med Ronni T. Sørensen og Allan Bandholm Thomsen - stablede et virtuelt motionsløb på benene med deltagelse af 1.358 personer.

Nu er alle udgifter betalt, og bundlinjen vister et flot overskud på 91.609,85 kroner, der straks er sendt videre til Børnecancerfonden, som støtter familier, der er ramt af børnekræft.

Det kostede kun 50 kroner at deltage. Når overskuddet alligevel nærmer sig 100.000 kroner, skyldes det, at arrangørerne også havde indtægter på salg af medaljer og T-shirts. Derudover kom der ekstra donationer på selve dagen.

Alexander Nielsen mistede for et par siden sin kammerat Frederik Kirshøj, som døde af kræft. Det gjorde stort indtryk på Alexander Nielsen, og i februar i år arrangerede han sit første støtteløb i hjembyen Elling.

Det blev en succes og motiverede ham til det virtuelle løb i juni, hvor hele Danmark havde mulighed for at løbe med. Deltagerantallet nåede ikke helt det niveau, som arrangørgruppen drømte om, men de kan være stolte over, at løbet indtil videre har været årets største velgørenhedsløb.

- Vi har helt sikkert mod på mere, og vi er klar til at bruge den tid, det kræver, siger Alexander Nielsen.

Søndag 23. august er der Palmestranden Triathlon i en virtuel udgave. Her vil en del af deltagergebyret gå til Børnecancerfonden. 14 dage senere - søndag 6. september - deltager Alexander Nielsen i et 1/2 marathon i Skørping. Her håber han også at kunne sende et beløb videre til Børnecancerfonden.

Derudover er det besluttet, at han igen laver et støtteløb i hjembyen Elling. Det bliver den første weekend i marts 2021.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close